Пулсът на парите / Money Monster (2016)

Пулсът на парите / Money Monster (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.6 (25 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Пулсът на парите" се върти около Лий Гейтс (Джордж Клуни), известен телевизионен водещ, който в ефир дава финансови наставления. Той е истински гуру за Уолстрийт и уважавана фигура от зрителите. И ако рейтингът на предаването е добър, но не и максимално висок, идва момент, в който той скача драстично, защото вниманието на цялата страна се приковава към него. В едно от поредните си предавания водещият коментира акции на известна хайтек компания, които обаче непредвидено се сриват. Един от зрителите на шоуто, прилагайки неуспешното в случая напътствие на Лий, Кайл Будуел (Джак О'Конъл) губи цялото си състояние. След като остава без никакви средства, младият мъж решава да потърси отговорност по свой начин. Разяреният инвеститор нахлува в телевизионното студио и напада водещия в ефир и го взима за заложник. От този момент извънредната ситуация поема Пати Фен (Джулия Робъртс), която е продуцент на Лий. Всичко се случва в пряк ефир. Цялата страна става свидетел на случващото се в очакване на отговор на единствен въпрос: колко струва един човешки живот?
Кайл заплашва с взрив. Лий и Пати трябва бързо да направят така, че да останат живи. Времето им е ограничено, а полицията е безсилна да се справи със ситуацията без евентуални жертви. Същевременно двамата телевизионери разкриват голямата истина за финансовите спекулации. Също така, им предстои да се справят с най-голямата задача - да разкрият конспирацията и мистерията около финансовите пазари в света. И докато Кайл залага на насилието в търсене на отговорност за финансовата му загуба, Лий и Пати правят всичко възможно за да бъде запазен и неговият живот.
Кайл смята за отговорни водещия Лий и директора на фонда Уолт Камби (Доминик Уест), където е инвестирал всичките си пари. Освен Камби, в ситуацията се включва и говорителят на фонда - Даян Лестър (Кайтриона Балфе). В същия момент по свой начин капитана от полицията Маркус Пауър (Джанкарло Еспозито) прави опити да реши тежката ситуация.