Пришълецът: Завет / Alien: Covenant (2017)

Пришълецът: Завет / Alien: Covenant (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (69 votes)

Харесвате ли филма?

"Пришълецът: Завет" е най-очакваният филм през 2017 година. Сюжетът се върти около оцелелите членове на екипажа на космическия кораб "Прометей" - доктор Елизабет Шоу и андроида Дейвид. Двамата решават да направят първата крачка към разгадаването на тайната на Създателите. Идва моментът, в който трябва да бъде разкрита цялата истина, скрита на родната планета на великаните – Рай. Филмът "Пришълецът: Завет" е своеобразно продължение на "Прометей" и същевременно е предистория, която разкрива тайната на появяването на ужасните безсмъртни ксеноморфи.
Кинолентата поставя начало на нова трилогия, която е пряко свързана с оригиналния "Пришелец". Само два персонажа са оцелели на тайнствената планета, където е изпратен космическият кораб "Прометей". Хората там са търсели отговор на въпроса за произхода на човечеството. Вместо отговор обаче, са открили смъртта си.
Според сюжетът на "Пришълецът: Завет" специална експедиция ще бъде изпратена на планета Рай. Това е мястото, което както се предполага обитават инженерите или Създателите, както ги наричат още. Някога те са създали всичко материално на Земята и човешката раса, а по-късно са решили да я унищожат. Учените се сблъскват със страшен и опасен свят, където единственият обитател е андроидът Дейвид, оцелелият член от екипа на мисия "Прометей".
В "Пришълецът: Завет" ще се появи ново чудовище, което ще бъде създадено в резултат на инцидент. Прозрачният монстър с неясна структура на тялото ще прилича по нещо на медуза. То ще е съвсем ново и много различно от всичките божества, чудовища и подобни.
Зрителите ще разберат тайната на селекцията на ксеноморфите - "Чуждите" както ги наричат още. Предстои разкриване на тайната, която са сътворили божествата за човешкия род. Също така предстоят много разнообразни открития и завладяващи приключения. За "Пришълецът: Завет" е присъщо същото онова чувство за неизбежна катастрофа, което присъства в първия "Пришелец", затова новият филм е прекрасно съчетание на двете киноленти.
Научно-фантастичния трилър "Прометей" остави много въпросителни и този път доктор Елизабет Шоу ще се появи, за да потърси отговорите. Новият филм "Пришълецът: Завет / Alien: Covenant" (2017) обаче ще бъде още по-жесток от предишните филми на режисьора Ридли Скот.