Приказка за далечния град

Приказка за далечния град

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (18 votes)

Харесвате ли филма?

В центъра на сюжета на сериала "Приказка за далечния град" е очарователна жена Умай (Аслъхан Гюнер). Тя е омъжена за богат и влиятелен мъж на име Аффан (Тимур Аджар). Бракът им продължава от 17 години, но тя е нещастна с деспотичния си съпруг. Умай е майка на две деца. Тя има дъщеря тийнейджърка и 6-годишния син на име Мелик. Най-малкият син на Умай страда от неизлечима болест и Аффан не го възприема като бъдещ наследник. Поради тази причина майката на Аффан е решила, че друга жена трябва да даде на семейство Демиркан друг син, който да продължи рода им.

На годишнината от сватбата главната героиня от турския сериал "Приказка за далечния град" (Умай) чува тази шокираща новина. Неспособна да прости предателството, без да се колебае нито минута, Умай взема децата си и бяга от имението на мъжа си. Жената се завръща в родното си гранично село, където е израснала. Там, заедно с по-голямата си сестра Сонай (Бегюм Биргьорен), се опитат да възродят семейната ферма.

Един ден ранен и измъчен мъж с тъмно и изпълнено с мистерии минало, попада във фермата им. Той се казва Куршат Ероглу (Баръш Кълъч) и е преследван от граничните власти. Преди много години той е емигрирал в Истанбул от Адана, с по-големия си брат Тунчел. Заедно те се включват в подземния свят и скоро стават известни и страховити фигури в него. Но когато съпругата и синът на Куршат биват убити, той е обвинен за смъртта им. За това той заряза всичко и изчезва. Дълги години се е скитал в чужбина, но миналото го преследва навсякъде. Така той решава да се върне в родината си, попадайки в дома на Умай и Сонай, които му оказват първа помощ.

По това време Аффан отива да търси жена си и децата си. След като ги намира в селото, той иска насила да ги отведе в имението си, но Куршат, от когото Омай първо се страхува, е готов да защити Умай и нейните деца от жестокостта на Аффан до последно. Какво предстои в турския сериал "Приказка за далечния град" може да проследите от неговите епизоди до самия финал и последен епизод.