Почувствай ритъма / Feel the Beat (2020)

Почувствай ритъма /  Feel the Beat (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (15 votes)

Харесвате ли филма?

"Почувствай ритъма" (Feel the Beat 2020) е американска комедия от 2020 година на режисьора Елиса Даун. Сценарият е на Шон Ку и Майкъл Армбрустър. Във филма участват актьорите София Карсън, Волфганг Новограц, Енрико Колантони и други.

Сюжетът на филм "Почувствай ритъма" се върти около главната героиня Ейприл Дибрина (София Карсън). Тя е талантлива танцьорка, пристигнала в Ню Йорк, за да покори мечтата си, а именно - да танцува в Бродуей. Един ден момичето получава невероятна възможност да участва в кастинг на Бродуей. Сутринта по пътя към прослушването момичето грубо отмъква таксито под носа на една възрастна дама в най-големия пороен дъжд. Ейприл успява навреме за прослушването и танцува пред журито блестящо. Въпреки това не е одобрена, а причината е случката от сутринта с таксито. Оказва се, че в журито седи същата онази възрастна дама, която амбициозната Ейприл е нагрубила. Но как е могла главната героиня да знае, че възрастната дама е председателка на журито, което ще решава съдбата й? Обидената дама не отрязва талантливото момиче.
Така Ейприл е принудена да свие амбициите си и да помисли какво ще прави с живота си по-нататък. Баща й се опитва да я успокои, като я кани да се върне вкъщи. Така талантливата девойка оставя мегаполиса с всичките му възможности за провинциалистите и се връща в родното си градче в щата Уисконсин. Там съкрушената Ейприл заживява с баща си Франк, избягва стария социален кръг, а по-специално първата си любов Ник.

Главната героиня се опитва да загърби мечтите си и да се адаптира отново към старото си място на живот. Този период се оказва доста труден за нея. Един ден в магазина тя среща бившата си учителка по танци Барб, която й прави интересно предложение. Ейприъл макар и напълно несигурна, се съгласява. Барб поверява на момичето да подготви цял отбор малки танцьори за участие в национално състезание по танци. Ейприл не знае как да работи с деца, но се захваща със задачата. По този начин Барб помага на Ейприл да намери новото си призвание. Ще спечелят ли конкурса малките танцьори, ръководени от красивата Ейприл? Предстои да разберем гледайки филма "Почувствай ритъма" (Feel the Beat 2020).