Подпалвачката / Firestarter (2022)

Подпалвачката / Firestarter (2022)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (25 votes)

Харесвате ли филма?

В центърът на сюжета на мистичния трилър "Подпалвачката" (Firestarter 2022) е сладкото момиче Чарли, което има пирокинетични способности. Нейната невероятната дарба се появява под въздействието на силни емоции. Родителите на момичето - Анди и Вики, се опитват да научат детето си да остава спокойна и да контролира прилива на сила, който помита всичко по пътя си. Ако нещо ядоса или уплаши единадесетгодишната Чарли, всяко нещо около нея може да избухне в пламъци.

Заради честите инциденти, свързани с невъзможността да контролира свръхестествените си способности, семейството й се опитва да я научи да се контролира. Бащата Анди все по-често повтаря на растящата си дъщеря, че само тя може да контролира своите свръхестествени способности, чрез силата на волята. Той търпеливо възпитава Чарли и осъзнава необходимостта от постоянно наблюдение и балансиран подход към нейните способности. Родителите се страхуват, че ако правителствените агенти научат за способностите на дъщеря им, те ще преследват момичето.

Колкото по-възрастна става главната героиня от филма "Подпалвачката" (Firestarter 2022), толкова по-мощна става нейната сила. С развитието на възрастта си, е все по-трудно да се скрият нейните свръхестествени сили. Това е така защото момичето ходи на училище и общува с връстниците си, а в тийнейджърската среда има много емоционални сривове. За хората около Чарли обаче, тези нейни емоции могат да бъдат пагубни. Въпреки опитите на родителите да прикрият всичко това, нейните способности биват разкрити. Така цялото семейство е преследвано от наемници, чиито мили думи крият лъжи, за това как ще образоват момичето и ще се погрижат за нейния магически дар.

Фантастичният филм "Подпалвачката" (Firestarter 2022) е създаден в жанра на мистичен хорър от филмовата компания "Universal Pictures". Режисьор е Кийт Томас, който преди това е работил по хоръра "Бдението" (The Vigil 2019). Романът "Подпалвачката", чиито автор е Стивън Кинг, за първи път е екранизиран през 1984 г. Тогава образът на Чарли беше изпълнен от Дрю Баримор. Излизането на новата екранизация на филма е едновременно в кината и в онлайн стрийминг платформата Peacock.