Планината помежду ни / The Mountain Between Us (2017)

Планината помежду ни / The Mountain Between Us 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.7 (262 votes)

Харесвате ли филма?

Бен и Алекс се запознават случайно на едно летище. Оказва се, че двамата се намират в сходни ситуации – и двамата бързат. Те трябва да бъдат в Балтимор точно след едно денонощие, но няма подходящ полет. Бен (Идрис Елба) е талантлив хирург и трябва да успее за важна операция. Ако мъжът не пристигне навреме пациентът му ще умре. Алекс (Кейт Уинслет) е професионална журналистка, начинаеща писателка и бърза за сватбата си. След като разбира, че няма избор главната героиня предлага на Бен да летят с частен полет, за да успеят да пристигнат навреме в Балтимор. Бен, осъзнавайки, че няма друг избор се съгласява на предложението на напълно непознатата жена. Така двамата се качват в частен самолет. Те завързват непринуден разговор по между си, но в един момент самолетът претърпява крушение. Причината е в това, че по време на полета пилотът получава сърдечен пристъп и умира зад пулта.
Бен и Алекс оцеляват, но се озовават високо в планините, където има само сняг, лед, скали и диви животни. По време на крушението Алекс остава без телефон, а мобилният на Бен няма обхват. Така двамата герои се озовават в пълна изолация от света и са принудени да оцеляват абсолютно сами, разчитайки само на собствените си сили.
Положението става още по трагично, след като разбират, че преди полета пилотът не е регистрирал документите им, което означава, че никой не знае къде се намират и шансовете някой да ги намери са нулеви. Двамата се намират на стотици километри от най-близкото населено място, температурата е много ниска, а запасите им от храна и вода са нищожни. Най-лошото е, че при падането на самолета Алекс си счупва крака и предвижването им става крайно ограничено. Така двамата главни герои са обречени да прекарат тежки моменти заедно в борбата си за оцеляване.
Филмът "Планината помежду ни" е заснет по едноименния бестселър на Чарлс Мартин. Как ще завърши тази трагична история? Ще успеят ли двамата герои да оцелеят? Предстои да разберем гледайки "Планината помежду ни" (The Mountain Between Us).