Первазът / The Ledge (2022)

Первазът / The Ledge (2022)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.9 (7 votes)

в Ролите:

Харесвате ли филма?

В центърът на сюжета на екшън трилъра "Первазът" (The Ledge 2022) е историята за оцеляването на младо момиче на име Кели (Британи Ашуърт). Тя е начинаеща катерачка, която заедно с приятелката си Софи (Анаис Парело), отива в Алпите, ​​за да се научи как да се катери. Преди да започнат изкачването, четирима приятели, които са учили заедно в колежа, но не са се срещали от дълго време, пристигат в същия къмпинг, където са отседнали Кели и Софи. Това са Джош (Бен Ламб), Нейтън (Луис Бойер), Тейлър (Дейвид Уайман) и Рейнолдс (Нейтън Уелш). Момчетата също са катерачи, но се интересуват повече от забавленията и купоните.

Джош е нахален и егоистичен мъж, който кани Софи и Кели да се присъединят към тяхното парти. Момичетата се съгласяват, но Кели бързо се оттегля. Софи харесва Джош и предпочита да остане на партито. Джош започва да я тормози, вследствие на което момичето пада от скала, но все още е жива. Тогава Джош, страхувайки се да не бъде изпратен в затвора, убива Софи, а тримата му приятели стават свидетели на случилото се.

Междувременно Кели отива в гората да търси Софи. Тя пристигна точно когато момчетата се опитват да прикрият извършеното от тях. Така безобидното приключение на двете приятелки се превръща в ужасяващ кошмар. Кели успява да заснеме всичко на видео, но момчетата забелязват това и тръгват след нея. Така започва историята на самотната алпинистка, която е принудена да се крие в планината с фотоапарата си, за да запази доказателствата за убийството на най-добрата си приятелка. Кели е преследвана от четиримата млади мъже катерачи, които няма да се спрат пред нищо, за да я хванат. За да оцелее, тя ще трябва да се справи сама, изкачвайки стръмните скали на Алпите. Ще успее ли младата жена да се пребори с жестоките и подли убийци, които я преследват, ще разберем гледайки напрегнатия трилър "Первазът" (The Ledge 2022).