Пазители на Галактиката 2 / Guardians of the Galaxy 2 (2017)

Пазители на Галактиката 2 / Guardians of the Galaxy 2 (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (73 votes)

Харесвате ли филма?

Във втората част на "Пазители на Галактиката vol. 2" всички герои са на линия: землянинът Питър Куил (Звездният повелител), мълчаливият Дракс Унищожителят, зеленокожата и загадъчна Гамора, живото дърво Грут и говорещият енот. Този филм е зареден с много епични приключения в Космоса и много екшън. Новото е, че Питър най-накрая е открил своите родители, но те обаче не са това, което той си е представял преди да ги срещне. Към добре познатите фигури от "Пазители на галактиката" се присъединяват нови и непознати досега герои. Така всички те заедно ще трябва да поемат в едно незабравимо епично пътешествие, в което ги очакват множество приключения и опасности.
Иначе, старите герои са си все същите и все така продължават да се озовават в невероятни ситуации, от които все така ловко успяват да се измъкнат почти без никакви загуби за самите тях и околните. Този път на героите предстои да разкрият една от най-главните тайни в цялата Галактика: кой всъщност е бащата на Питър Куил?
"Пазители на Галактиката 2" продължава разказа за приключенията на групата смелчаци, които наричат себе си Стражи на Галактиката.
Следва да припомним, че преди Питър е бил един най-обикновен крадец, лежал в затвор със строг режим. Но един ден му се е открила възможност да изкупи греховете си и да стане част от екипа, събран от няколко други затворници, представители на различни раси. Всеки от тях е свикнал да бъде единак и винаги да преследва своите интереси самостоятелно. Но след време те са успели да намерят общ език и са се обединили около една кауза. Така в групата им се появило разбирателство и уважение, които са ги превърнали в сплотен отбор. Благодарение на всичко това групата смелчаци заедно с Питър Коул са успели да попречат на коварните планове на безжалостния злодей Ронан и да спасят Вселената. Сега обаче, на войните им предстои да се впуснат в космически пътешествия и да се сражават отново в името на намереното семейство, помагайки на Питър да разбере истината за неговия произход.