Пазители на галактиката

Пазители на галактиката

Оценка на филма

Your rating: None Average: 10 (2 votes)

Харесвате ли филма?

"Пазители на галактиката" е изпълнен с много епически и екшън приключения. Главният герой е Питър Куил дързък авантюрист. В галактиката е познат като "Star-Lord". Той е обект на преследване от безмилостни ловци на глави, а причината е в това, че Питър е откраднал специална мистична сфера. Ронан - злодей с мощни амбиции, обладан от неудържимото желание да се сдобие със сферата, а целите му са застрашителни за цялата Вселена, преследва Питър. За да избяга от злия Ронан, главния герой с нежелание сключва примирие с определена група от неудачници: Миеща мечка Рокет - вманиачена на тема оръжия, хуманоида наподобяващ дърво - Грут, Гамора - загадъчна и смъртоносна, обладана от желание да отмъсти кърваво на Дракс Унищожителя.
Самият Питър Куил е бивш пилот, случайно озовал се в епицентъра на междугалактическия въоръжен конфликт. Той е в бягство от злите недоброжелатели, а заедно с футуристичната група, която описахме по-горе, се опитва да не допусне мистичната сфера да не попадне в ръцете на неправилните персони. Истината е, че тази сфера има свойствата мощно да влияе на света. Разбирайки това, главният герой с групата си нови партньори полага всички усилия за мобилизиране на силите им, с цел да окажат сериозен отпор. Ако те успеят да го направят, балансът в Галактиката няма да се наруши. Именно тук започват истинските екшън предизвикателства. Групата герои е готова да застане срещу враговете и да се бори с тях, макар и безразсъдно.
Тук е моментът да споменем, че "Пазители на галактиката" (Guardians of the Galaxy) е базиран върху комикса "Супергероите на Марвел", който за първи път се излиза през далечната 1969 година и става един от най-завладяващите и харесвани сюжети в цял свят. Екранизацията на комикса е осъществена от Marvel Studios, а актьорският състав е от млади и добре познати талантливи звезди: Крис Прат, Дейв Батиста, Зоуи Салдана, специално участие има Вин Дизел (гласа на Грут), Майкъл Рукър, Брадли Купър (гласа на Рокет), Джон Райли, Лий Пейс, Джимон Хунсу, Карън Гилън, в ролята на Бирника е Бенисио дел Торо, а командир Раел е изиграна от неповторимата Глен Клоуз.