Оферта мечта / The High Note (2020)

Оферта мечта / The High Note (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.1 (12 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Оферта мечта" (The High Note 2020) се върти около главната героиня Маги Шерууд (Дакота Джонсън), която вече няколко години работи като личен асистент на певицата Грейс Дейвис (Трейси Елис Рос). Звездата се подготвя за издаване на нов албум. Това събитие за певицата е много важно, тъй като през последното десетилетие не е издавала нови музикални композиции. Поп дивата Грейс живее със статут на жива легенда, но всъщност кариерата й бавно и сигурно върви към упадък, въпреки че самата тя не иска да си го признае.

Що се отнася до младата и симпатичната Маги, тя в свободното си време прави ремикси на песните на шефката си. Момичето мечтае да стане музикален продуцент. Мениджърът на Грейс, Джак Робъртсън (Айс Кюб) предлага на застаряващата звезда да се премести в Лас Вегас и вече да не пуска нови песни, а да се концентрира върху концертните си албуми. Един ден пред магазин за хранителни стоки Маги вижда начинаещ изпълнител Дейвид Клиф (Калвин Харисън), който пее на улицата. Двамата се запознават и той я кани на парти у дома си.

Оказва се, че Дейвид всъщност е доста богат човек и със сигурност има много повече пари от Маги, която мечтае за голяма кариера в музикалната индустрия. Девойката лъже певеца, че работи като професионален музикален продуцент. Тя толкова много се впечатлява от гласа на певеца, че му предлага да запише албум. Разбира се, Маги не казва за това на Грейс. Тя същевременно е недоволна от това, че един известен музикален продуцент иска да съживи старите й хитове със съвременно звучене на синтезатор и повече поп елементи. Маги е в шок от новите композиции и пуска на Грейс нейните версии на песните й. Изненадващо за всички, Грейс решава да пусне версията на Маги, но не желае да й плаща. Въпреки всичко Маги е изключително горда от себе си и не желае да спира.

"Оферта мечта" (The High Note 2020) е американски романтичен филм от 2020 година. Филмът е заснет от режисьора Ниша Ганатра по сценарий на Флора Грисон. Във филма участват Дакота Джонсън, Бен Луис, Трейси Елис Рос, Келвин Харисън, Еди Изард, Джун Даян Рафаел, Айс Кюб, Дениз Акдениз, Бил Пулман и други.