Новите мутанти / The New Mutants 2020

Новите мутанти / The New Mutants 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (33 votes)

Харесвате ли филма?

"Новите мутанти" е поредният нов филм, чиято премиера бе отлагана неколкократно (от 2018 г.),а за последно от април 2020 година за този август. Причината за последното отлагане е пандемията от COVID-19. Режисьорът на филма е известният Джош Буун.
"Новите мутанти" (The New Mutants) е американски супергеройски филм на небезизвестното кино студио 20th CenturyFoxи разказва за героите от едноименния комикс на MarvelComics.
Сюжетът на филма се върти около петима тийнейджъри с паранормални способности. И петимата развиват способностите си от детска възраст без да подозират какво точно се случва с тях в действителност. Във връзка с това страхът е техният първи основен придружител в живота им и съзнанието.
Петимата тийнейджъри са прихванати от тайно разузнавателно подразделение, където са определени като мутанти. Те са принудени да бъдат затворени насила в място, където ги изследват и подлагат на всякакви изпитания, включително и много болезнени.
По време на престоя си в така наречената институция, която доста напомня психиатрична болница, младите мутанти се сблъскват не само със страховете си, но и с миналите си грехове. И петимата герои се опитват да се противопоставят на разрушителните си свръхнормални способности, заради които включително са отнемали човешки животи миналото.
Специално пред тези петимата стои една единствена и важна задача – да спасят себе си, а не света или Галактиката, каквато е мисията на повечето супергерои.
Тийнейджърите мутанти в един момент осъзнават, че са в капан и експериментите с тях няма да приключат скоро, а бъдещето им е абсолютно неясно, ако не се освободят. Те разбират, че шансът им да се озоват на свобода е само ако се обединят. Петимата формират отряд и започват да предприемат стъпки за освобождението си.
Сред персонажите ще видим Сесилия Рейес, която е ментор на групата мутанти, Оръдието - който лети, Улфсбейн - която се превръща във върколак, Меджик - която е красива магьосница от руски произход и се телепортира, и не на последно място Сънспот - който прави чудеса като манипулира слънчевата енергия. Ще се измъкнат ли петимата герои от лапите на своите поробители, предстои да разберем гледайки "Новите мутанти" (The New Mutants) 2020.