Никой / Nobody (2021)

Никой / Nobody (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (20 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Никой" (Nobody 2021) се върти около живота на главния герой Хъч Мансел (Боб Оденкърк) - обикновен американец, който води тих и скучен живот в едноетажно предградие. Той работи в офис на фабрика и преживява криза в отношенията с успешната си съпруга Бека (Кони Нилсен), която от години е хладна към него. С децата си Хъч също не се разбира и се чувства пълен неудачник. Една нощ в къщата му влизат двама крадци, като единият от тях се оказва жена, която той не посмява да удари в решаващ момент, за да защити семейството си. Хъч не оказва съпротива на крадците с цел да не предизвика по-тежки последствия. Това негово поведение се възприема от семейството и околните като апатично и слабохарактерно.

След инцидента Бека (жената на главният герои от филма "Никой" / Nobody 2021) става още по-студена и отдалечена, а синът му Блейк (Гейдж Мънроу) е разочарован от него. Единствения човек, който проявява към Хъч доверие и привързаност е малката му дъщеря Сами. Момиченцето вярва, че баща й ще намери крадците и ще върне откраднатата й гривна с коте. Цялото това пренебрежително отношение на околните започва да дотяга на Хъч и той решава да покаже онези свои страни и качества, които умишлено е загърбил в миналото си. Хъч взима удостоверението на възрастния си баща (Кристофър Лойд), който е бивш агент на ФБР и се заема да върне откраднатото.

Но нещата не вървят по план, когато група хулигани нахлуват в празен автобус. Те започват да тормозят едно момиче и нашият герой решава да се намеси. По време на боя най-много удари получава руснакът, който за лош късмет на Хъч се оказва по-малкият брат на руския мафиот Юлиян Кузнецов (Алексей Серебряков). Така главният герой се сдобива с истински враг - социопат, въоръжен до зъби и готов на всичко за отмъщение. Но самият Хъч също не пада по-долу, тъй като има тъмно минало и секретно досие в Пентагона.

Филмът "Никой" (Nobody 2021) е японско-американски екшън от 2021 година на руския режисьор Иля Найшулер. Сценарият е дело на Дерек Колстад. Във филма участват Боб Оденкърк, RZA, Алексей Серебряков, Кони Нилсен, Кристофър Лойд и други.