Не се тревожи скъпа / Don't Worry Darling (2022)

Не се тревожи скъпа / Don't Worry Darling (2022)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.3 (4 votes)

Харесвате ли филма?

"Не се тревожи скъпа" (Don't Worry Darling 2022) е американски психологически трилър режисиран от Оливия Уайлд. Филмът е представен като част от конкурсната програма на филмовият фестивал Лидо във Венеция през есента на 2022 г. В главните роли участват актрисата Флорънс Пю, певецът Хари Стайлс, актьорът Крис Пайн и др.

Сюжетът на трилъра "Не се тревожи скъпа" (Don't Worry Darling 2022) се развива през 1950 година. Младата семейна двойка Алис и Джак, живеят в идиличният свят на затворена общност в Калифорния през 50-те години на миналия век. Докато мъжете работят по секретният проект "Виктори", съпругите им водят охолен и спокоен начин на живот. Всички жители на общността са изцяло двойки, а някои от тях са участват в мистериозния проект "Виктори", измислен от внушителния организатор Франк. Всяка сутрин мъжете отиват на работа, за която не може да се каже нищо, а според официалната формулировка дейността им е свързана с "разработване на прогресивни материали".

Алис и Джак сякаш са излезли от корицата на лъскаво списание, в което са спечелили конкурс за най-добра и красива двойка - прекрасна съпруга домакиня и стилен съпруг с тайна работа. Междувременно жените тренират пилатес, приготвят вечери и пият коктейли на поляните. На практика "американската мечта" в действителност. Когато обаче един от съседите започва да се държи странно, Алис започва да подозира, че нещо в общността не е наред. Така, съвсем скоро започва да прави важни и шокиращи открития. Тя започва да открива, че зад спокойният и идиличен свят на общността се крият много тайни, които ще се опита да разобличи. Постепенно обаче останалите жители на общността започват да се досещат, че Алис крие нещо от тях и ще се опитат да и навредят.

Какво ще открие Алис, дали ще успее да разобличи истината за секретният проект "Виктори" и как ще се отрази всичко това на отношенията с нейният съпруг, ще разберем от филма "Не се тревожи скъпа" (Don't Worry Darling 2022).