Не започвай нещо, което не можеш да довършиш / Let Him Go (2020)

Не започвай нещо, което не можеш да довършиш / Let Him Go 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 6.7 (13 votes)

Харесвате ли филма?

"Не започвай нещо, което не можеш да довършиш" (Let Him Go 2020) е американски психологически трилър от 2020 година. Режисьор, сценарист и продуцент на филма е Томас Безуха. Филмът е базиран на едноименния роман от 2013 година на известния американски белетрист, поет и преподавател Лари Уотсън.

Действието на филма "Не започвай нещо, което не можеш да довършиш" се развива през 1961 година в Монтана. Пенсионираният шериф Джордж Блекледж (Кевин Костнър) и съпругата му Маргарет (Даян Лейн) живеят със сина си Джеймс (Райън Брус), съпругата му Лорна (Кейли Картър) и новородения им син Джими. Един ден докато Джеймс е на езда с коня си, Лорна подготвя банята за да изкъпе малкия Джими. Докато къпят Джими, конят на Джеймс се връща във фермата без него. Джордж веднага тръгва да търси сина си и го намира мъртъв до реката. Предполага се, че той е умрял от счупване на врата в резултат на падане от коня.

Няколко години по-късно Лорна се омъжва за Дони Уибой (Уил Бритън). Един ден Маргарет отива на пазар и става свидетел на това как Дони физически малтретира съпругата си и малкия Джими. След като е видяла отношението на Уибой към Лорна и Джими, Маргарет е наясно, че бившата й снаха е беззащитна и не може да защити малкия си син от тиранина. Притеснена Маргарет решава да посети Лорна и Джими в новия им дом, без да знае, че Дони е решил да напусне града с тях. Когато Маргарет отива в дома им открива, че Дони, Лорна и Джими са заминали някъде без дори да се сбогуват. Жената започва да се притеснява още повече за безопасността на внука си. В крайна сметка тя убеждава съпруга си Джордж, че ситуацията е доста сериозна и не безопасна, затова се налага да се намесят. Двамата тръгват да търсят снаха си и внука си.

Маргарет и Джордж намират чичото на Дони, Бил Уибой (Джефри Донован) в Гладстоун, Северна Дакота. Те разбират, че семейството съществува на ръба на закона. Първоначалната им среща е доста студена, но Маргарет отказва да се поддаде на страха си и приема поканата на Бил да дойдат с Джордж на вечеря у дома им. На вечерята Маргарет и Джордж се запознават със семейството на Дони, включително с неговата безчувствена майка Бланш (Лесли Манвил). Така Маргарет и Джордж намират бившата си снаха и внука си. Но ще успеят ли да ги изтръгнат от хватката на криминалното семейство Уибой? Гледайте филма "Не започвай нещо, което не можеш да довършиш", за да проследите развръзката.