Нешлифовани диаманти / Uncut Gems (2019)

Uncut Gems / Нешлифовани диаманти (2019)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 9.8 (5 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Нешлифовани диаманти" (Uncut Gems 2019) се върти около един камък. Историята започва през 2010 година в мина в Африка, разработена от етиопски евреи, когато става нещастен случай. По време на суматохата двама миньори успяват да извадят от скалата рядък черен опал в парче руда. От инцидента минават две години...

Главният герой във филма е Хауърд Ратнър (Сандлър) - бижутер от Ню Йорк, собственик на ювелирен бутик "KMH Gems & Jewelry" в така наречения "Диамантен квартал" на града. Клиентите на бижутера са богати и прочути личности. Хауърд е комарджия и е потънал в дългове. Той дължи 100 000 щатски долара на своя зет лихваря Арно. Личният живот на Хауърд Ратнър е разделен на две къщи: той се лута между съпругата си Дина, която възнамерява да подаде молба за развод след като мине еврейската Пасха (Песах), и младата му любовница Джулия, която работи в неговия бижутериен салон.

За да върне дълговете главният герой на филма "Нешлифовани диаманти" сключва сделка за закупуване на въпросния опал, като планира след това да го препродаде на търг за 1 000 000 щатски долара. В деня, когато му доставят камъка, в бутика се появява баскетболистът Кевин Гарнет. Хауърд му показва опала и спортистът става буквално обсебен от камъка, като започва да настоява бижутерът да му заеме опала за късмет преди важна игра. Хауърд с неохота се съгласява и в замяна за залог взима шампионския пръстен на Гарнет на "Селтикс". Веднага след като Гарнет си тръгва с камъка, Хауърд оставя пръстена в заложната къща и с парите от него прави залог на отбора "Селтикс". В резултат на това главният герой взима голяма сума пари, но по време на училищна пиеса на дъщеря му, Арно с неговите помощници Фил и Нико му правят засада с искане да върне дълга. След това Фил и Нико събличат бижутера гол и го заключват в багажника на колата, принуждавайки Хауърд да извика жена си на помощ.

След като се прибира вкъщи Хауърд звъни на своя партньор Демани, (който му води богати клиенти, включително Гарнет, срещу процент от продажбите). Хауърд разбира, че Демани е на парти на известния певец "The Weeknd", а опалът все още е у баскетболиста и това ядосва бижутера. Той отива в клуба на партито, но там заварва любовницата си Джулия и "The Weeknd". Хауърд е убеден, че между двамата е имало интимна близост и прогонва Джулия от апартамента си. Същевременно нещата не вървят и със съпругата му, а бизнесът и животът му са направо на ръба. Ще успее ли главният герой от филма "Нешлифовани диаманти" (Uncut Gems 2019) да оцелее и да подреди живота си?