На пет стъпки от теб / Five Feet Apart (2019)

На пет стъпки от теб / Five Feet Apart (2019)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (18 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "На пет стъпки от теб" (Five Feet Apart 2019) се върти около живота на главната героиня Стела Грант (Хейли лу Ричърдсън). Тя е обикновено 17-годишно момиче, което като всички е залепено за лаптопа си, обожава срещите с приятелките си както и да се забавлява. На пръв поглед тя не е по-различна от останалите момичета на съвремието, но има една особеност, която прави Стела наистина различна. Момичето страда от заболяването муковисцидоз (или кистозна фиброза — КФ), поради което се налага голяма част от времето си да прекарва в болница. За разлика от другите момичета на Стела се налага да живее в ограничения и самоконтрол за повечето неща, което за нея се е превърнало в рутина.

Един ден когато отново е в болницата Стела се запознава с очарователния Уил Нюман (Коул Спраус). Той също е болен от муковисцидоз. Както е известно пациенти с такова заболяване винаги трябва да спазват дистанция от метър и половина по между си, тъй като заразяване с инфекция може да коства живота. Между Стела и Уил мигновено пламва привличане. Двамата започват да общуват все по-често, а чувствата един към друг стават все по-силни. Колкото повече време прекарват заедно, макар и на безопасна дистанция, желанието да зарежат правилата и да се отдадат на чувствата си става все по-голямо.

Уил е момче с характер и не спазва стриктно лечението си. Стела го убеждава да се заеме сериозно с това. Двамата се влюбват окончателно и уморени от ограниченията решават да отидат на първа среща.
Идва рождения ден на Уил. Най-добрият приятел на Стела, По (също пациент с муковисцидоз) организира парти за Уил. След време По умира, а Стела силно разстроена убеждава Уил да напуснат болницата. Същевременно от там съобщават, че най-накрая на момичето може да се направи трансплантация на белите дробове. Уил умолява Стела да се върне в болницата и да се подложи на операцията. Как ще завърши тази красива романтична история? Гледайте.

"На пет стъпки от теб" (Five Feet Apart 2019) е американски романтичен филм от 2019 година. Режисьор на филма е Джъстин Балдони, а сценарият е написан от Мики Доутри и Тобаяс Яконис. В кинолентата участват Коул Спраус, Хейли Лу Ричардсън, Мойсес Ариас, Кимбърли Хебърт, Парминдер Награ, Емили Балдони, София Бернард и други.