На един черпак разстояние

На един черпак разстояние

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.1 (27 votes)

Харесвате ли филма?

"На един черпак разстояние" е забавна и различна комедия, която със сигурност, трябва да вземе тазгодишната награда за най-вкусният филм. Сюжетната линия и посланията в кинопродукцията са подправени с всевъзможни вкусове, а из случките се носят приказни аромати. Пикантните отношения между героите преливат от вкус във вкус, като, двете главни страни на "На един черпак разстояние" са индийската и френската кулинария – може би, двата най-екзотични и уникални по гозбите си световни кухни.
Историята започва с преместването на голямото семейство на Хасан Кадам в малкото, но доста аристократично и луксозно френско селце Сан Антонин Нобъл Вал. Тук Хасан най-накрая успява да открие своето място и да покаже на целия свят своите невероятни готварски способности. След отварянето на индийския ресторант, ръководен от семейство Кадам обаче, местният първенец в гастрономията – изисканият ресторант на мадам Малори започва да губи лидерските си позиции. Това вкарва Малори и Хасан в люта като индийските подправки борба за надмощие. Хуморът и вкусните ястие, драмата и желанието за победа се преплитат като най-добре подхождащите си съставки за десерт, а любовната авантюра между служители от двата ресторанта преобръщат изцяло рецептата на сюжета. Хасан се влюбва в помощник готвачката на мадам Малори – Маргоьрит – с което се поставят и началото на помирението между пикантния Мезон Мумбай и луксозния Le Saule Pleureur. В крайна сметка мадам Малори признава уменията и невероятния талант на Хасан. С тази своя крачка, главната готвачка на френския ресторант прави най-големия пробив в миксиране на разнообразни вкусове - Мезон Мумбай и Le Saule Pleureur започват обща дейност, а крайният резултат е още по-богато и уникално меню за всички любители на вкусната храна в Сан Антонин Нобъл Вал.
На един черпак разстояние ще ви разсмее до сълзи и със сигурност ще ви накара да огладнеете! Но какво пък, всеки хубав филм задължително върви и с хубаво похапване, нали?