Мумията / The Mummy (2017)

Мумията / The Mummy (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.7 (179 votes)

Харесвате ли филма?

Посред горещата пустиня във величествен саркофаг се намира мумията на дъщерята на египетски фараон, която е била погребана преди няколко хилядолетия. Идва момент, в който духът от миналото се пробужда. Принцеса Аманет ще се върне в нашия свят, за да си върне онова, което й принадлежи по право. Филмът "Мумията / The Mummy" от 2017 ни въвежда в един свят, където управляват богове и чудовища. В главната роля ще видим Том Круз, който работи в спец частите и става свидетел на пробуденото зло.
Принцесата е събудена в наше време заедно с цялата злоба на земята, трупана през хилядолетията. Всички ужаси, които заплашват човечеството са налице. Злокобното проклятие на фараонската дъщеря, чиято съдба е била отнета несправедливо, ще се завърне със страшна сила, а хората ще са безпомощни срещу него.
Струва си да припомним, че първата версия на "Мумията" излиза през далечната 1932 година. Събитията на новия фантастичен екшън обаче, се случват в наши дни. Група престъпници се укриват в един от подземните бункери, а отряд войници получават заповед да ги заловят. След като войниците успяват да се промъкнат в бункера установяват, че всички в бункера са загинали по мистериозен начин. Освен това те установяват, че се намират в древна гробница на жрец. Мумията на жреца Ен Сабах Нур също оживява. Той притежава невероятна свръх естествена сила и има за цел да завладее световното господство и да пороби целия свят. За да постигне целите си, жрецът Ен Сабах Нур събира цялата си могъща армия.
Главните герои ще преминат през разрушителните пясъци на пустинята в Близкия Изток, през тунелите на съвременен Лондон и множество препятствия.
Филмът "Мумията / The Mummy" е невиждано приключение, наситено със зрелищни екшън трикове, неочаквани обрати и вледеняващи сцени. Как именно ще отмъщава обидената принцеса Аманет? Ще победи ли жрецът Ен Сабах Нур човечеството и ще успеят ли хората да се преборят с невижданото досега зло? Предстои да разберем.