Мулан / Mulan (2020)

Мулан / Mulan 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 9 (129 votes)

Харесвате ли филма?

"Мулан" е новата версия на анимационния филм от 1998 г. Филмът е дело на режисьора Ники Каро, вдъхновена от китайската древна Балада за Мулан. Изключително красив и наситен с емоции филм.
Сюжетът на филма "Мулан" е следният: Китай е нападнат от безмилостни нашественици и вече шест северни града са под обсада. Водачът на агресорите е кръвожадният Бори Хан, на когото служи страховита вещица. Императорът на Китай издава указ, че в Императорската армия задължително трябва да се изпрати по един мъж от всяко семейство за да защитава родината.
Междувременно в едно китайско семейство се подготвя сватба. За красивата, кротка и умна девойка Хуа Мулан вече е намерен избраник. Военната обстановката в страната обаче кара по-голямата дъщеря на стария войн Хуа да промени решението си и да се изправи в защита на семейството и страната си. Причината е в това, че в семейството на Мулан няма синове и единственият мъж е нейният възрастен баща, който някога е бил много уважаван боец, но поради старостта си не би оцелял в битка. За да спаси живота на немощния си баща, за да защити семейството и страната си, Хуа Мулан решава да влезе в редиците на армията вместо баща си като се престори на мъж.
Безстрашната девойка се отказва от сватбата си и личния живот, избирайки да бъде войн. Така тя застава на мястото на баща си в армията. Смелата и решителна девойка се впуска в най-сериозните битки с врага. Не минава и без среща с безскрупулната вещица, която разкрива самоличността на момичето и започва да я манипулира с това. Дори свои не трябва да узнават тайната на Хуа Мулан, защото ще я унищожат въпреки всичките й войнски заслуги пред армията и родината, а честта на семейството ще бъде опетнена завинаги. Това което момичето не подозира обаче, че ако разкрие своята истинска същност ще може да разгърне напълно своя потенциал. Именно по този начин би могла да се превърне в легенда. Дали ще го направи? Предстои да разберем.