Морбиус / Morbius (2022)

Морбиус Morbius 2022

Оценка на филма

Your rating: None Average: 9 (48 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Морбиус" (Morbius 2022) разказва за младият доктор биохимик Майкъл Морбиус (Джаред Лето), който от дете страда от рядко заболяване на кръвта. Той отдавна е трябвало да бъде мъртъв, но сякаш някаква невидима сила го държи жив на Земята. В един момент коварната болест започва да се развива динамично и Майкъл е на път да умре. Биохимикът обаче е решен да оцелее като намери необходимото лечение за заболяването, а с това и да спаси всички останали жертви на тази ужасна болест. Мъжът започва да експериментира и всичко изглежда доста обнадеждаващо. В експеримента си той използва дори прилепи.
Майкъл от филма "Морбиус" е наясно, че времето му изтича и експериментът е последният му шанс да се спаси. Ако сега този опит се провали и лекарството не бъде открито, ученият съвсем скоро ще напусне този свят. В стремежа си към своето спасение и това на другите жертви на заболяването, Майкъл дори си позволява незаконни методи. И ето че за биохимика експериментът започва да става успешен, но той все още не подозира на каква цена.
Става чудо. Майкъл, който е виждал смъртта в очите, сега е по-жив от всички живи същества на планетата. Той придобива свръхестествени способности и с всеки изминал ден в него започва да расте невероятна сила. Мъжът притежава ехолокационни способности. Става дума за процеси, които се състоят в изпращането на сигнали с най-различна честота. Тоест Майкъл вече може да изпраща радиовълни, ултразвукови и звукови вълни, както и да приема отразените вълни. Накратко казано, тези способности се използват за откриване на предмети, обекти и тела, а локацията им се определя по времевия промеждутък между изпратения и получения сигнал.
Но всичко това, което първоначално изглежда като грандиозен успех, в един момент започва да ескалира по най-бруталния начин. То се превръща в нещо много по-ужасно от болестта на Майкъл.
След като вече притежава тези ехолокационни способности, младият биохимик се подобрява здравословно, но изведнъж започва да придобива външност на вампир. Така Майкъл се превръща в жив вампир с нечовешка сила, а странна същност завладява тялото и душата му отвътре.
Как ще приключи експериментът на Майкъл Морбиус? Ще оживее ли? Ще пребори ли болестта? Предстои да разберем гледай "Морбиус (Morbius 2022).