Мисия хоризонт / Skylines (2020)

Мисия хоризонт / Skylines (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (38 votes)

Харесвате ли филма?

"Мисия хоризонт" (Skylines 2020) е продължение на едноименната кинолента от 2010 година и същевременно заключителната част на трилогията. Сюжетът на Skyline разказва как извънземни нападат Земята и започват да унищожават човечеството, като извличат от хората техните мозъци. С някои от тях извънземните се хранят, а други внедряват в човекоподобни носители.

Пет години след тези събития Роуз Корли (Линдзи Морган), която живее като аутсайдер е принудена да се крие от ловците на глави. Главната героиня заминава в Лондон, който е разрушен от останки на унищожен космически кораб. Тя отива при д-р Мел, който се опитва да намери лекарство за вируса, който трансформира човешкия мозък в имплантирани извънземни дронове, тоест в пилоти, настроени враждебно. Вирусът заплашва да трансформира извънземните хибриди, които живеят на Земята и са добронамерени към хората, в смъртоносно оръжие срещу човечеството.

Населението на Земята вече е много по-малко за разлика от преди окупацията на извънземните чудовища. Човечеството се намира на ръба на оцеляването и ако не се вземат бързи и ефективни мерки, човешкият вид просто ще изчезне от лицето на Земята. Тази съдбовна за човечеството задача е поверена на капитан Роуз Корли. Тя трябва да поведе екип от елитни наемници на мисия в света на извънземните и да спаси това, което е останало от човечеството. Така капитан Роуз, поемайки контрола над извънземен кораб, повежда освободените биомеханични войници и хора да атакуват други извънземни кораби около Луната, включително главния космически кораб-майка.

Целият човешки флот от отбраната на Земята е насочен към извънземните, които този път планират да заличат планетата с помощта на "Армада" – супер оръжие, което може да унищожи всеки живот на която и да е планета. Роуз и нейната армия успява да унищожи "Армадата", но тази победа идва с цената на хиляда пилоти от човешкия флот. Ще успеят ли извънземните да унищожат човешката раса? Предстои да разберем гледайки филма "Мисия хоризонт".

"Мисия хоризонт" (Skylines 2020) е американски фантастичен екшън от 2020 година и е продължение на Beyond Skyline, както и грандиозен завършек на популярната трилогия Skyline. Режисьор и сценарист на филма е Лиъм О'Донъл. Във филма участват Линдзи Морган, Рона Митра, Джеймс Космо, Александър Сидиг, Даниел Бернхард, Яян Рухиан, Джонатан Хауърд, Иева Андреевайте, Саманта Джийн и Джереми Фицджералд.