Минари / Minari (2020)

Минари Minari 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 5.8 (5 votes)

Харесвате ли филма?

Минари (Minari 2020) е полуавтобиографичен поглед на възпитанието на режисьора Лий Айзък Чънг. Сюжетът на филма проследява историята на южнокорейски имигранти, които в търсене на своята американска мечта се опитват да живеят в селскостопанските райони на САЩ през 1980-те години.

Историята е следната: семейство Ли се преместват от Калифорния в Арканзас, където са закупили земя, за да отглеждат корейска продукция, която да продават на търговците в Далас. Тази идея е на главата на семейството Джейкъб. Той се обръща за помощ към местен жител на име Пол, който е много религиозен.

Въпреки че Джейкъб е оптимист за бъдещето, съпругата му Моника е разочарована и притеснена от здравословните проблеми на малкия им син Дейвид, който има болно сърце. Джейкъб и Моника непрекъснато спорят, а Дейвид и сестра му Ан често подслушват караниците на родителите си.
От Корея пристига Сунджи - майката на Моника, която да гледа децата. Дейвид, който е принуден да живее с нея в една стая, я избягва поради факта, че тя не отговаря на представите му за това каква трябва да бъде една баба. Въпреки това Сунджи се опитва да се адаптира към живота в Щатите и да се сближи с децата.

Но нещата са трудни и мечтите на Джейкъб не се реализират. Кладенецът, който той е изкопал в един момент се обезводнява и се налага да купува вода от окръга. Освен това той се сблъсква с други трудности - нечестен продавач в Далас отменя поръчката си в последния момент. Въпреки всичко Джейкъб продължава да се инати и да не се съгласява с желанието на Моника да се върнат в Калифорния. Всичко това довежда брака им до критичната точка. Ще остане ли семейството цяло? Предстои да разберем.

Минари (Minari 2020) е американски драматичен филм от 2020 година. Режисьор и сценарист на кинолентата е Лий Айзък Чънг. Изпълнителен продуцент на драмата е Брад Пит. Във филма участват Юн Ю-джун, Хан Йе-ри, Стивън Ян, Скот Хейз, Уил Патън и др.