Мама мия

Мама мия

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.1 (41 votes)

Харесвате ли филма?

"Мама мия" е чудесна филмова адаптация на един от най-популярните мюзикъли, който е бил видян от окол 30 милиона души в целия свят. "Мама мия" е един от най-успешните в музикалната история. Във филмовата адаптация са събрани безсмъртните парчета на ABBA и майсторската актьорска игра на Мерил Стрийп.
Сюжетът на "Мама мия" се върти около историята на една самотна майка Дона (Мерил Стрийп), която стопанисва малък хотел на прекрасен гръцки остров. Настъпва момент, в който тя трябва да омъжи любимата си и единствена дъщеря Софи /Аманда Сийфрид/. Подготовката за сватбата върви с пълна пара и Дона прави всичко възможно, малкото й пораснало момиченце да бъде щастливо, но тя не знае, че дъщеря й има изненада за нея. Съвсем случайно Софи намира дневника на майка си от младостта и прочита за любовните й истории. Тъй като момичето не познава баща си, кани на сватбата си тримата заподозряни бивши любови на майка й .
И тримата пристигат на острова и тогава започва веселбата. Всеки от тримата си мисли, че е биологичен баща на Софи. Дона остава изненадана, когато и тримата застават пред нея и решава, че това е знак на съдбата. "Мама мия" е много красив филм с чудесно музикално оформление, изпълнен е с много емоции, забавни ситуации, смешни случки и малко тъга. Филмът към финала има интересен поврат в сюжета, а до тогава ще изгрее нова любов, стара любов ще угасне, ще се предприемат нови решения, ще се случват непредвидени ситуации, прекрасни морски пейзажи, много слънце и вълни, както и много много музика на ABBA. Прекрасна сватба, но чия? "Мама мия" е истинско зрелище и удоволствие за очите и ушите. Прекрасен романтичен мюзикъл!