Малките детайли / Little Things (2021)

Малките детайли-Little Things 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 9.2 (5 votes)

Харесвате ли филма?

Понякога истината се крие в малките детайли и ако човек притежава качеството да ги забелязва, тогава той може да печели цели битки в живота. Дали е талант или черта от характера, е трудно да се каже, но е безспорен факт, че не всеки го притежава. Някои дори смятат това умение за истинска дарба от висшите небесни сили. Наричат го по различни начини: нюх, интуиция или проницателност. Едно нещо е вярно със сигурност – да виждаш малките неща си е истински бонус.

Новият американски трилър "Малките детайли" (Little Things 2021) разказва за човек именно с такъв талант. Става дума за главния герой Дик(Дензъл Уошингтън), който притежава дарбата да открива значими малки детайли, но навикът му да пренебрегва правилата оставя неговият партньор Бакстър пред труден избор.

Историята е следната: Младият талантлив и много стриктен в работата си детектив от Лос Анджелис, Бакстър (Рами Малек) трябва да разкрие жесток сериен убиец. Детективът притежава огромно желание и енергия да го направи, но за толкова сложен случай не му достига практически професионален опит. Това се превръща в причина Бакстър да потърси заместник-шерифа на окръг Кърн, Калифорния на име Дик и да обедини усилия с него. Впечатляващ е начинът, по който мъжът забелязва и най-малките детайли. Но да се работи с Дик изобщо не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани. Заместник-шерифът е принуден постоянно да мисли не само за работата си, но и за това тайните от миналото му да не пречат на неговото настояще. А това е изключително сложно и често води до различни и не дотам комфортни емоционални състояния. Ще успее ли Бакстър да се сработи с Дик? Ще разкрият ли двамата мъже заедно опасния сериен убиец? Предстои да разберем.

Криминалният трилър "Малките детайли" (Little Things 2021) е новият филм на сценариста и режисьор Джон Лий Ханкок. Главните роли са изпълнени от холивудските звезди от първа величина - Дензъл Уошингтън, Рами Малек и Джаред Лето. Следва да се отбележи, че и тримата са носители на престижната награда "Оскар" на американската академия за филмови изкуства.