Лошият Дядо Коледа 2 / Bad Santa 2 (2016)

Лошият Дядо Коледа 2 / Bad Santa 2 2016

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.1 (26 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Лошият Дядо Коледа 2" (Bad Santa 2 2016) е продължение на комедията от 2003 година с аналогично наименование. И този път филмът разказва историята на главния герой Уили (Били Боб Торнтън), който е много цапнат в устата. Както и в първия филм "Лошият Дядо Коледа", Уили продължава с налудничавото си поведение и по стара традиция в навечерието на Рождество Христово намира поредния повод, за да се направи на Дядо Коледа.

От момента на събитията в първия филм "Лошият Дядо Коледа", са минали 13 години, а Уили все така продължава да е в депресия и в плен на зависимости. Той си няма никого, живее сам и е много самотен. Именно в този момент съвсем неочаквано го навестява Търман Мърман, който му предава колет. Търман, който продава сандвичи, в този ден навършва 21 години. Момчето е с трудна съдба, тъй като баща му го е изоставил, а баба му, която се е грижела за него е починала преди 2 години. Момчето има топло отношение към Уили. Той го смята за свое семейство. След като отваря колета Уили намира в него пари, а не след дълго разбира, че са изпратени от неговия бивш партньор Маркъс, който в миналото е искал да му навреди.

Както се разбира по-късно Маркъс е излязъл от затвора и предлага на Уили да подновят старата им измамническа дейност. Уили неохотно се съгласява с предложението на Маркъс, заради обещаните от него милиони. Двамата се срещат и потеглят към Чикаго. При пристигането им в големия град, Уили с голямо раздразнение разбира, че трябва да ограбят благотворителна фондация. А след това с още по-голямо негодуване разбира, че третият им партньор в плана е собствената му майка, с която не се разбират. Сега тази жена работи във въпросния благотворителен фонд, който наема Уили и Маркъс да играят ролите на Дядо Коледа и елф. Ще успеят ли да реализират плана си ще разберем гледайки коледният филм "Лошият Дядо Коледа 2" (Bad Santa 2 2016).