Лично правосъдие Death Wish (2018)

Лично правосъдие Death Wish 2018

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.7 (104 votes)

Харесвате ли филма?

"Лично правосъдие" е поразяващ трилър, който тотално разбърква представите ни за традиционния свят. Филмът е заснет по романа на известния американски писател Брайън Гарфилд, пренесен в съвременния живот и разкриващ сложни теми. Новият филм на режисьора Илай Рот е поредната история, която доказва, че когато правосъдието бездейства - следва саморазправа.
Действието във филмът "Лично правосъдие" се развива в Чикаго, където главният герой д-р Пол Кърси (Брус Уилис) работи като хирург. Всеки ден той спасява животи, но и често става свидетел на смъртта. Той е наясно с това до какъв резултат води насилието, което за съжаление не липсва в града.
Пол е щастливо женен. Има прекрасна дъщеря и съпруга – смисълът на живота му. Всеки ден мъжът бърза след работа, за да се прибере при любимите си момичета. Но един ден Пол се сблъсква с нещастието, което преди е виждал в пациентите си. Прибирайки се от работа той се натъква на истински ужас в дома си. Вратата на къщата е широко отворена и Пол почти веднага забелязва в тъмнината телата на най-скъпите си хора. Той разбира, че дъщеря му (Камила Морон) и неговата съпруга (Елизабет Шу) са нападнати в дома им по най-брутален начин. Именно в този миг светът на мъжа се разбива в пух и прах. Той е готов да последва любимите си хора, но желанието да отмъсти на престъпниците е по-силно…
Пол веднага се обажда в полицията, но не очаква особени резултати. На лице са много улики, но нито един свидетел. След страшната трагедия животът на Пол се разделя на две части. Д-р Кърси вече е с две лица - той отнема и спасява човешки животи. След като се сдобива с пистолет той започна активно да издирва виновниците, поемайки правосъдието в свои ръце. Същевременно анонимното елиминиране на престъпници в града привлича вниманието на медиите. Хората не разбират дали мъжът, който избива наред престъпници е мрачен жътвар или ангел пазител.