Линия на смъртта / Flatliners (2017)

Линия на смъртта / Flatliners 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (114 votes)

Харесвате ли филма?

Откакто човечеството съществува, то търси отговор на най-важния въпрос: "Какво следва след смъртта?".
И до днес никой човек не може да каже абсолютно със сигурност какво всъщност се случва с нас, след като умрем. Учени, философи и свещеници предлагат различни версии, но нито една не е потвърдена на 100%. Така например, според учените и светилата в медицината, след настъпването на физическата смърт, не следва абсолютно нищо. Според философите, съществува вероятност душата на човек да отлита, но след определен период да се завръща. Според тях има прераждане. Според Православието обаче, душата не се завръща, а преминава във вечността, но в Рая или Ада. Ето защо, за да се озовем в Рая е необходимо да живеем праведно тук на земята.
Къде е истината и как да я намерим? Същият този въпрос си задават и петимата студенти по медицина в американски университет. Един ден на студентката Кортни Холмс хрумва идея да експериментира със собствения си живот. Тя предлага на свой състудент да спре сърцето й за 1 минута. Той приема предизвикателството и така става съучастник в опасния експеримент. Двамата се отправят в операционната, където момчето спира сърцето на Кортни точно за една минута. Не след дълго за експеримента научават останалите им приятели от курса и се включват в рисковото занимание. Започват да се случват странни неща, но студентите вече не могат да спрат в стремежа си да разберат дали има живот след смъртта. След като се поставят в състояние на кома, увеличавайки времето на смъртта, студентите започват да виждат мрачни моменти, материализации от миналото. Те не знаят дали това наистина са забравени спомени или халюцинации. Какво се случва след това? Предстои да разберем от филмъа "Линия на смъртта / Flatliners (2017)".
Тук е важно да отбележим, че филмът "Линия на смъртта" е римейк на един от най-стойностните филми на режисьора Джоуел Шумахер "Линия на смъртта" от 1990 година, в която Джулия Робъртс, Кийфър Съдърланд, Кевин Бейкън, Оливър Плат и Уилям Болдуин демонстрират перфектна актьорска игра. Между другото и в този филм ще гледаме Кийфър Съдърланд, но в коренно различна роля. В новата "Линия на смъртта" в ролите на студентите ще видим Нина Добрев, Елън Пейдж, Кирси Клемънс, Диего Луна и Джеймс Нортън.