Линейката / Ambulance (2022)

Линейката / Ambulance (2022)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.9 (55 votes)

Харесвате ли филма?

Сценарият за екшън-трилъра "Линейката" (Ambulance 2022) е базиран на едноименния датски филм, който излезе през 2005 г. и е негов римейк с леки отклонения от сюжетът. Във филмът не се разказва за лекари, както може би си мислите от заглавието, а е съвсем различна история.

Сюжетът на филма "Линейката" (Ambulance 2022) разказва за двама близки приятели. Като бивши военни, те се изключително близки - почти като братя. Един от тях се казва Уил Шарп. Той е в дълбоко отчаяние, защото лечението на съпругата му изисква огромната сума от 231 хиляди долара, които той няма и не може да осигури. Застраховката на съпругата му също не покрива скъпо струващата операция, за това Уил се обръща към своя приятел Дани. Той също няма финансова възможност да помогне на своя приятел, но успява да го убеди да участва в голям банков обир в Лос Анджелис, който може да им донесе $32 милиона. Ако всичко мине по план, двамата ще могат да решат всичките си финансови проблеми.

Двамата съставят план, който прилагат в действие. Всичко обаче се обърква. Полицията пристига на място и започва престрелка. Те успяват да вземат парите, но когато се опитват да избягат, се качват в линейка. По ирония на съдбата в нея се намира полицай, който е ранен и е в критично състояние. В линейката също е й лекарка, която се опитва да помогне на ранения да оцелее. Така престъпниците имат двама заложници, а полицията преговаря с тях и следи движението на линейката, страхувайки се за живота на заловените граждани. Уил изобщо не е предполагал, че ще бъде замесен в такава голяма каша. В един момент обаче трябва да избира между здравето на съпругата си и живота на ранения полицай.

Всички органи на реда на града започват да гонят линейката. Хеликоптери ги наблюдават от въздуха, докато други служби се опитват да блокират пътищата и да намерят опитен преговарящ, който да започне освобождаването на заложниците. Така започва едно неистово преследване, изпълнено с препятствия, катастрофи и неочаквани обрати. Първоначалният добре разработен план не може да помогне с нищо в тази ситуация и всички решения се взимат импулсивно. Импровизирайки двамата обирджии все още не разбират как може да завърши това преследване.