Лешникотрошачката и четирите кралства (2018)

Лешникотрошачката и четирите кралства

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.4 (23 votes)

Харесвате ли филма?

Действието на филма "Лешникотрошачката и четирите кралства" се развива в навечерието на Рождество Христово. Главната героиня Клара (Макензи Фой) е много красиво и мило момиче. Тя е умна за годините си и вместо да се интересува от рокли и танци, Клара има афинитет към машините, а най-вече към механизмите в тях, подобно на майка й (починала наскоро). За децата от семейство Щалбаум това е първата Коледа без майка и Клара няма намерение да се примирява с факта, че баща й Бенджамин Щалбаум се държи така, сякаш нищо не се е случило.

Покойната Мари Щалбаум е оставила на най-малката си дъщеря необичаен подарък - метално яйце с тайна ключалка и бележка: "Всичко, от което имаш нужда е вътре". От тогава единственото, което обсебва мислите на Клара е ключът, който може да отвори загадъчното яйце, в което се намира безцененният подарък, предназначен за нея от майка й. За да разгадае тайната Клара се обръща към своя кръстник Дроселмайер (Морган Фрийман), но не всичко се оказва толкова просто както изглежда на пръв поглед. Дроселмайер подарява на момичето златна нишка, която ще й помогне да намери правилния път към отговорите на всичките загадки. Това обаче може да се осъществи само с цената на много усилия и преодоляване на различни препятствия.

Така красивата главна героиня от филма "Лешникотрошачката и четирите кралства" се озовава в един свят, в който освен доброто и красотата, битуващи в трите кралства - Страната на цветята, Страната на снежинките и Страната на сладкишите, присъства и голямото зло. Става дума за Четвъртото кралство, което е управлявано от злата Майка Джинджър (Хелън Мирън). Именно тя ще се опита по всякакъв начин да попречи на Клара да осъществи плановете си.

"Лешникотрошачката и четирите кралства" (The Nutcracker and the Four Realms 2018) е американски приключенски филм на режисьорите Ласе Халстрьом и Джо Джонстън по сценарий на Халстрьом и Ашли Пауъл. Ролите изпълняват: Макензи Фой, Кийра Найтли, Матю Макфейдън, Морган Фрийман, Джейдън Фовора-Найт, Евгенио Дербез, Ричард Е. Грант, Хелън Мирън и Мисти Коупланд.