Крепост / Fortress (2021)

Крепост / Fortress (2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (46 votes)

Харесвате ли филма?

В центъра на сюжета на криминалния трилър "Крепост" (Fortress 2021) е бившият агент на ЦРУ Робърт (Брус Уилис), който живее в отдалечена свръхсекретна база за пенсионирани американски офицери от разузнаването. Един ден собственият му син Пол (Джеси Меткалф), когото не е виждал от много години, идва при Робърт в тази пенсионерска общност. Пол е обиден на баща си, че не е бил там, когато майка му умира. Сега Пол е предприемач и е изправен пред огромно предизвикателство. Той трябва да се помири с баща си Робърт и да помоли бившия шпионин за помощ.

Над тази база работи високотехнологично камуфлажно устройство, което го прави невидим от въздуха, а вътрешната сигурност на земята се осигурява от електрифицирана ограда, периметърна охрана и няколко камери за видеонаблюдение. Тази крепост се управлява от генерал Добс (Шанън Дохърти), който е началник на сигурността на съоръжението. Но проблемът е че Пол дори не знае, че Балзари (Чад Майкъл Мъри), който е враг на баща му е разбрал за неговото местонахождение.

Балзари отдавна планира да си разчисти сметките с Робърт. Той заедно с Улис (Сер'Дариус Уилям Блейн) и неговите наемници иска да го залови. Когато групата на Балзари прониква в територията на крепостта, син и баща трябва да оставят миналото и различията си настрана, за да намерят начин да спасят бившите агенти, които живеят в базата. На първо място Робърт и Пол се оттеглят в високотехнологичен бункер, оборудван с модерни съоръжения и стоманени стени, надявайки се, че са достатъчно мощни, за да ги защитят и да им дадат шанс да обмислят следващия си ход на действие.

Това е първият филм от трилогията, която ще бъде последвана от екшън филмите "Крепост 2" и "Крепост 3". Дали главните герои ще успеят да устоят на кръвожадния Балзари и дали ще осуетят плановете му за отмъщение, ще разберем гледайки супер екшъна "Крепост" (Fortress 2021)