Крал Артур: Легенда започва / King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Крал Артур: Легенда започва / King Arthur: Legend of the Sword (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.6 (136 votes)

Харесвате ли филма?

Жестокостта на Средновековието отнема родителите на Артур. За да подарят на сина си Артур надеждата за достоен живот без се страхува за утрешния си ден, неговите родители го скриват, когато е съвсем бебе, поемайки удара в гърба само за себе си. Така момчето от новородено остава сирак и животът го хвърля на улицата, където той през целия си живот се бори за оцеляване. Заради безпаричието си тръгва по криминалния път. Артур е надарен с изключителна смелост и доблест. Така след време той събира своя банда от опитни разбойници, с които активно реализира набези, обири и всякакви други криминални дела извън закона. Изведнъж "бизнесът" на Артур секва и случайно той среща представители на съпротивата, които веднага му обръщат по-специално внимание и с голяма грижа се отнасят към него. Бунтовниците, знаейки историята на уличния хулиган се опитват да го привлекат на тяхна страна, но свободолюбивия Артур отказва.
Не след дълго става известно на всички, че Артур е наследник на кралска династия и че кралят и кралицата са загинали, за да защитят сина си. Така престолът бил превзет от деспотичния и користен владетел Вортингем - неговият вуйчо. В резултат на управлението му, обикновените хора, страдащи от недоимък са сломени, други хора пък отиват в армията, за да помогнат на ентусиастите да свалят от власт алчния аристократ.
Мечът на крал Артур, пълноправният претендент за власт в кралството, трябва да се издигне и да се сблъска с оръжието на безжалостния братоубиец Вортингем. Младият Артур първоначално се съпротивлява, но с времето постепенно започва да приема предназначението си и тогава му се отваря шансът да докаже на целия народ своята сила. Така мечът Ескалибур се превръща в неговото истинско и мощно оръжие. Както е известно, заключен в камъка този меч може да се извади само от онзи, на който съдбата е разрешила да пребори големия враг. Така пред очите на стъписаната тълпа непознатият и невзрачен бандит изведнъж изтегля меча от камъка. Знаейки предсказанията свързани с този меч, очевидците се прекланят пред Артур, който ще трябва да свали от трона самозванеца и да върне благоденствието на ограбеното и обедняло кралство.