Косвена красота / Collateral Beauty (2016)

Косвена красота / Collateral Beauty (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (53 votes)

Харесвате ли филма?

Ние хората сме на земята, за да осъществяваме по между си връзка. Любовта, времето и смъртта са трите неща, които обединяват хората в цял свят: стремим се към любовта, искаме да разполагаме с повече време и се страхуваме от смъртта…
Хауърд Инлета (Уил Смит) е ръководител в рекламна агенция. Той е гениален, харизматичен и съзидателен човек. Но в живота му се случва страшна трагедия, която отнема детето му и това го съсипва психически. Ако преди е обожавал живота, сега Хауърд просто го ненавижда. Животът му се превръща в едно протяжно и празно съществуване.
Хауърд не вижда никакъв смисъл в живота, нито в любовта, нито разбира значението на времето… Приятелите са безсилни да го издърпат от психологическата криза. Сега в очите им завръщането на Хауърд на твърда почва изглежда повече от невъзможно. Един негов близък приятел споделя, че се опитва да разговаря с Хауърд, за да достигне до съзнанието му, но това не се получава. Всички забелязват, че Хауърд присъства телом, но духом просто го няма.
Нещо повече, главният герой на филма "Косвена красота" започва да прави нещо много странно за околните. Той започва да пише писма, но не на хората, а на чувствата: любовта, времето и смъртта. Не бива да си мислим обаче, че Хауърд откача. Децата пишат писма на Дядо Коледа, но това не означава, че са откачени. Освен това, много хора по света пишат писма на Вселената, но не получават отговори. Един ден обаче, животът започва да му поднася странни и неочаквани обрати. Хауърд започва да получава отговори на писмата си, като уж случайно среща адресатите в лицето на живи хора. Така например, се запознава със Смъртта, която му обясни, че е получил отговора си. Времето в лицето на тийнейджър, му каза, че е дар, а Хауърд го губи напразно. Любовта пък каза, че без нея никой не може да живее, че е причина за всичко хубаво на този свят и ако Хауърд приеме тези вселенски закони, тогава може би ще получи още един шанс да заживее пълноценно и отново да обикне.
Ще успее ли да се свърже с Космоса главният герой и да получи всичките отговори? Предстои да разберем от филмът Косвена красота / Collateral Beauty (2016).