Конфиденциално за Спенсър / Spenser Confidential (2020)

Конфиденциално за Спенсър / Spenser Confidential 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.9 (73 votes)

Харесвате ли филма?

"Конфиденциално за Спенсър" е американски екшън от 2020 година на режисьора Питър Бърг по сценарий на Шон О‘Кийф. Сюжетът на филма се върти около главния герой Спенсър (Марк Уолбърг), който наскоро е излязъл от затвора. Той е бивш полицай от Бостън, който е осъден за побой над колегата си Бойлан (ръководител на отдел "убийства").
Спенсър е честен полицай и работи за благото на родината си. Той разкрива имена на корумпирани ченгета и големи политици, обвързани с мафията. Всичко това му коства несправедливо обвинение и 5 години затвор.
Докато е в затвора приятелката му Сиси (Илайза Шлезинджър) го изоставя. След като излиза от там, Спенсър решава да напусне родния си град и да замине за Аризона, тъй като в Бостън вече нищо не го задържа.
Но стар приятел, треньор и ментор по бокс Хенри (Алън Акрин) моли Спенсър за помощ в обучението на амбициозния Хоук (Уинстън Дюк), който се занимава с ММА борба. Същевременно Спенсър отива да учи в училище за водачи на камиони, тъй като иска да стане шофьор на тежки превозни средства.
През това време Бойлан е убит в Бостън, а на следващата сутрин друг полицай на име Терънс е открит в кола близо до къщата му. Първоначално подозренията падат върху Спенсър като човек, който може да е имал мотиви за убийството на Бойлан. Когато обаче бившият колега на Спенсър Дрискол се убеждава в алибито на своя приятел и след това е открит трупът на Терънс, всички подозрения от Спенсър падат. Официално следствието излиза със заключение, че Терънс е убил Бойлан и след това се е самоубил. В подкрепа на тази версия в къщата на съпругата му намират скривалище с пари и вещества, във връзка с което се прави заключението, че полицаят Терънс е бил корумпиран. В резултат на това Бойлан е погребан с почести, докато с Терънс се сбогуват само най-близките му.
Спенсър обаче не вярва на официалната версия на следствието и се заема да търси истината като взима за помощник амбициозния ММА борец Хоук. Междувременно Сиси също се съгласява да помогне на бившия си възлюбен. Така Спенсър започва собствено разследване на убийствата на Бойлан и на Терънс. Ще успее ли да разкрие истината? Предстои да разберем гледайки филма Конфиденциално за Спенсър (Spenser Confidential 2020).