Клифърд, голямото червено куче / Clifford the Big Red Dog (2021)

Клифърд, голямото червено куче / Clifford the Big Red Dog 2021

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.6 (43 votes)

Харесвате ли филма?

"Клифърд, голямото червено куче" (Clifford the Big Red Dog 2021) е нов американски приключенски комедиен филм, подходящ за цялото семейство. Филмът разказва историята за популярното в цял свят голямо червено куче Клифърд. Този персонаж се е появява на бял свят през 1963 година. За него са написани поредица от книги за деца и има десетки анимационни серии. Новата версия е заснета по тези детски книги, написани от известния американски писател Норман Бридуел (1928 – 2014). До 2015 години вече са заснети над 80 истории за голямото червено куче. Освен създадените множество анимационни серии за Клифърд, също така съществуват различни версии на видеоигри.

Историята във филма "Клифърд, голямото червено куче" (Clifford the Big Red Dog 2021) започва с това, че в живота на момиченцето Емили (Дарби Кемп) се появява малък сладък лабрадор ретривър. Сърцето на Емили не може да й позволи да остави малкото кутре на улицата и тя го довежда в своя дом. Момиченцето му дава името Клифърд и поема изцяло грижата за него. Така започва новият живот, изпълнен с много приключения. Двамата прекарват времето си много забавно, защото червеното кученце винаги е пълно с изненади. Клифърд заобичва Емили от момента, в който тя го прибира в своя дом и двамата се превръщат в неразделни приятели. Животът на двамата се превръща в един постоянен празник, изпълнен с много весели и интересни приключения.

Започва обаче да се случва и нещо друго невероятно. От голямата обич на Емили кученцето започна да расте невероятно бързо. С всеки изминал ден Клифърд става все по-голям и по-голям. Докато един ден той придобива огромни размери и от малко сладко кученце се превръща в грамаден и огромен. След като е пораснал до невероятни размери, Клифърд заедно с момиченцето и чичо й, трябва да се противопоставят на силите на алчността. А това си е едно огромно истинско приключение.

Комедията "Клифърд, голямото червено куче" (Clifford the Big Red Dog 2021) е дело на режисьора Уолт Бекер. Тя разказва за множество приключенски истории на голямото червено кученце, толкова любим на няколко поколения малки и вече пораснали деца. Сценарият е на Джей Шерик, Дейвид Рон, Ани Мумоло и Стан Червин. Следва да с отбележи, че филмът е игрален, но главният персонаж - кучето Клифърд е създаден с помощта на последните компютърни технологии.