Като шеф / Like a Boss (2020)

Като шеф / Like a Boss (2020)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.4 (23 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Като шеф" (Like a Boss 2020) се върти около приятелството и бизнеса на главните героини Мел (Роуз Бърн) и Мия (Тифани Хадиш). Двете жени измислят интересни начини да се наложат в козметичния бизнес. Не след дълго двете приятелки започват да изпитват финансови трудности и в този момент на пътя им се изпречва красивата Клер Луна (Салма Хайек), известна като истинска диктаторка в бранша. Тя предлага на Мия и Мел да изплати всички дългове на компанията им в замяна на дял в нея. Двете жени се съгласяват, но много бързо започват да съжаляват за това свое бизнес решение. Сега не само делото на живота им получава нов, много сложен собственик, но и дългогодишното им приятелство се озовава на ръба на колапса.

Агресивната акула Луна веднага започва да създава и налага свои правила. Първо краде идеите на двете основателки на компанията, а след това започва направо да уволнява сътрудниците им. Така например, Луна най-безцеремонно прогонва истинския гений, експерта в своята област Барет (Били Портър). Мъжът изпада в истинска депресия, а Мия и Мел се чудят как да излязат от сложната ситуация, в която са се озовали. Двете дами ще се опитат да излязат от неприятното положение и да докажат на всички, че приятелството е по-ценно от всякакви пари, инвестиции и бизнес дялове. Защото както се оказва, върху всичко това не може да се изгради собствен бизнес, който да носи щастие. Всяка компания се основава на истинска близост и лоялност на партньорите към общата им цел. Оказва се също така, че козметичният бизнес, който по презумпция създава красота, може да се окаже чудовищно грозно нещо.

"Като шеф" (Like a Boss) е американска комедия от 2020 година на режисьора Мигел Артета. Филмът е заснет по сценарий, написан от тандема Сам Питман и Адам Кол-Кели. В комедията участват Салма Хайек, Тифани Хадиш, Роуз Бърн, Ари Грейнър, Карън Сони, Наташа Ротуел, Дженифър Кулидж, Били Портър и други.