Карибски пирати: Отмъщението на Салазар (2017)

Карибски пирати: Отмъщението на Салазар (2017)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (171 votes)

Харесвате ли филма?

Джони Деп отново се завръща на големия екран в ролята на пирата Джак Спароу, този път в петата част на филма "Карибски пирати" - "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" от 2017г. Актьорът отново се превъплъщава в емблематичната си роля на авантюристичен и безразсъден герой. Както е известно, Джак Спароу (Джони Деп) притежава уникалното умение да намира приключения навсякъде, където се появи. Този път ще му се наложи да погледне директно в очите на смъртта, в лицето на неговия стар заклет враг - капитан Салазар (Хавиер Бардем), който е в състояние на зъл дух-призрак. Даже като призрак Салазар не може да се успокои и мечтае да осъществи своето ужасно отмъщение срещу пиратите на Карибско море. Противопоставянето на Салазар ще бъде много трудно, защото мъртъвците не разказват приказки, а още повече когато злодеят се е заклел да убие Спароу. В този случай дори небесата са безпомощни да спасят пирата Джак от възмездието.
Всъщност, когато небесата са безпомощни, на помощ ще се притекат древни антични артефакти. Така един такъв артефакт, колкото древен, толкова и могъщ, тризъбецът на Посейдон може да дари пълната власт над всички морета на онзи, който го завладее. Ако Джак Спароу извади късмет и получи този тризъбец, тогава ще може да противостои на отряда призрачни пирати. Но тризъбецът първо трябва да бъде намерен, тъй като преди време е бил скрит незнайно къде. Освен това, за да го намери, Спароу ще трябва да сключи несигурно споразумение с красивата астрономка Карина Смит (Кая Скоделарио) и вироглавия моряк от Кралските военноморски сили Хенри (Брентън Туейтс).
Сюжетът във филма "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар 5" от 2017 се върти около това, че отряд зли духове на загинали някога моряци начело с капитан Салазар се измъква от Прокълнатия триъгълник. Капитанът им се зарича да избие всички пирати в морето, а най-главната им мишена е Джак Спароу. Заради това, Спароу ще се опита да обърне злощастната съдба на своя кораб "Умираща чайка" и моряците му, но същевременно и да отърве кожата от най-заклетия си враг - Салазар.