Капитан Фантастик / Captain Fantastic (2016)

Капитан Фантастик / Captain Fantastic (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.6 (12 votes)

Харесвате ли филма?

Чудатият Бен е строг баща на шест деца. Той има прекрасна съпруга Лесли, а любовта по между им е чиста и безгранична. Те живеят в дива гора на тихоокеанския северозапад, където няма кока-кола, дъвки и пилета на грил. Бен възпитава децата си в трудни условия за оцеляване. Те не познават благата на цивилизацията, но са истински щастливи. Опознават живота от класическата литература и научни трудове на велики учени. Каляват се с различни видове тренировки, дълги разходки в гората и къпане в малка прохладна река.
Семейството живее в своя рай, който много напомня на библейския. Те са щастливи и не желаят да променят нищо. Един ден обаче, прекрасната съпруга на Бен се озовава в болница, а не след дълго умира. Бащата на Лесли забранява на съпругът й Бен и децата да дойдат на погребението, тъй като смята Бен за виновен за смъртта на дъщеря си. Той дори се заканва да извика полиция в случай, че Бен се появи на прага на къщата му. Въпреки всичко, овдовелия Бен взима шестте си деца и тръгва към града.
След като тръгват, пътят за тях се превръща във вълнуващо пътешествие. Те остават изключително изненадани от първата им среща с реалния свят, който е далеч по-различен от този, който са си представяли по книгите. В един момент децата на Бен започват да разбират, че са абсолютно не адаптирани към социалното общество. Всеки от тях се сблъсква с множество проблеми, които неведнъж ще подложат на съмнение техните житейски принципи, изградени от книгите. Така децата започват да се съмняват в грижливо заложените от баща им морални ценности. Ще успеят ли да се справят със сблъсъка на цивилизацията?