Капитан Гащи: Първото епично приключение / Captain Underpants (2017)

Капитан Гащи: Първото епично приключение/ Captain Underpants 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.7 (38 votes)

Харесвате ли филма?

"Капитан Гащи: Първото епично приключение" е онзи филм, за който на възрастен човек му е неудобно да попита в касата за билети. Но тази свежа, енергична и весела анимация може да се гледа не само от деца и тийнейджъри, но и от техните родители, баби и дядовци. Всъщност историите на двамата калпазани Джордж и Харълд са толкова разнообразни и смешни, че никой не би останал безразличен към тях. Анимацията "Капитан Гащи" е заснета по известна детска поредица от книги със забавни истории на двамата главни герои.
Джордж и Харълд са четвъртокласници и са известни в гимназията със своите щуротии. Те постоянно измислят някакви шеги и разиграват всички наред, включително и учителя си. Вечно създават някакъв смут в училището и правят бели. Всичко това довежда до гняв техният и без това не толкова дружелюбен директор. Тогава вместо да станат примерни и да пазят дисциплина, двамата калпазани стигат до извода, че трябва хипнотизират директора на гимназията!
Всичко започва в един обикновен учебен ден, когато Джордж и Харълд провалят бейзболен мач в училището. Директорът успява да хване малчуганите в крачка, като ги записва на касета. Така на момчетата се налага да поспрат със своите лудории… но не за дълго. Те купуват пръстен за хипноза, с който започват да правят нови бели, които истински ги забавляват. Те превръщат директора в различни същества - ту в кокошка, ту в маймуна. Изведнъж обаче, директорът влиза в ролята на Капитан Гащи и веднага се втурва да спасява света от грабители и от… професор Памперс. Освен това, директорът, който вече е супер-герой Капитан Гащи, ще се втурне да спасява и съучениците на Джордж и Харълд. Всъщност той се превръща в неясно точно какво същество, носещо плащ и бели гащи. Разбира се, по-късно става известно, че дори за такива супер-герои винаги ще се намери работа.