Как да си дресираш дракон 3: Тайнственият свят (2019)

Как да си дресираш дракон 3: Тайнственият свят (2019)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (13 votes)

Харесвате ли филма?

Как да си дресираш дракон 3: Тайнственият свят (2019) е американска анимация по сценарий и режисура на Дийн Деблоа. Анимационният детски филм е базиран на едноименната поредица от книги на Кресида Коуел и е продължение на "Как да си дресираш дракон 2". Тази анимация е последната част от едноименната трилогия. Анимацията е озвучена от Америка Ферера, Джей Барушел, Кейт Бланшет, Ф. Мъри Ейбрахам, Крейг Фъргюсън и други.

Как да си дресираш дракон 3: Тайнственият свят (2019) е епичен завършек на едноименната трилогия. След като става вожд на острова Бърк и го възстановява след разрушенията, нанесени преди година в предишния филм, викингът Хълцук най-накрая постига мечтата си - съвършен свят за дракони и хората.

Заедно с приятелите си той напада корабите на военачалниците, поели командването на армията на Драго Блудуист, като освобождава дракони от плен и ги заселва на острова си. Но с течение на времето това води до пренаселване на острова с дракони, а самият остров става все по-известен на хора отвън, включително на и ловците. Хълцук си спомня за разказите на баща му, който му е разказвал легендите на моряците за водопада, където се намирал входът към скрития свят на драконите. След като си припомня тази информация от детството Хълцук решава да направи опит да намери този вход с цел да премести драконите на място, безопасно от ловците.

След поредното нападение на Хълцук, военачалниците се връщат на своя остров с един дракон, представител на вид, родствен на Тъмен бяс. Тя е забележителен очарователен женски дракон на име Светъл бяс. Но Хълцук и хората му не успяват да я спасят, тъй като тя се уплашва и се замаскира. Скоро в базата на военачалниците пристига Гримъл Ужасяващият, който е хитър и коварен ловец, унищожил почти всички дракони от вида Тъмен бяс. Военачалниците разказват на Гримъл за нападателите си и обещават награда в замяна на помощ за залавянето на драконите от острова Бърк. Той не се интересува от улов на дракони, но след като научава, че дракона Беззъб на Хълцук е последният представител на вида дракони Тъмен бяс, приема офертата. И тук започва най-интересното в анимационният филм Как да си дресираш дракон 3: Тайнственият свят (2019). Гледайте!