Изгубеният град Z / The Lost City of Z

Изгубеният град Z / The Lost City of Z

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.7 (106 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Изгубеният град Z" разказва историята на известния полковник Пърси Фосет - археолог, изследовател, член на Кралското Географско дружество и авантюрист. Историята го познава като един от най-видните изследователи на Южна Америка. Животът на Фосет е бил много интересен и наситен с приключения и грандиозни събития, а понякога дори и опасни.
През 1886 година Пърси започва служба в британската артилерия на остров Цейлон, а по-късно продължава да служи в разузнаването на територията на Северна Африка. Именно там той започва да изучава топография и сериозно се заема с разработване на географски карти на неизвестни територии. По-късно Фосет участва в Първата световна война. Въпреки това обаче, главното дело на живота му остават географските изследвания.
Според сюжета на „The Lost City of Z“, полковник Фосет е сигурен в съществуването на Изгубения град на древната цивилизация – Атлантида. Фосет е убеден, че е така и затова поема заедно със своя син, дълго и непредсказуемо пътешествие по Амазония, изпълнено с много опасности. Търсеният изгубен древен град, който полковник Фосет нарича - Изгубеният Град на Z, според догадките му, се намира в региона на Бара ду Гарсас, Бразилия. Тук следва да отбележим, че и до днес голяма част от бразилските джунгли остават неизследвани.
Пърси Фосет организира общо 8 експедиции, а филмът "Изгубеният град Z" разказва за последната от тях и е по истински случай. Именно в тази последна експедиция британският полковник изчезва безследно. След него още много други изследователи идват в тези земи в търсене на Изгубеният град. Така над 100 изследователя загиват или изчезват в търсенето му.
Но какво се е случило с британския изследовател Фосет? Според някои версии, той е загинал при сблъсък с индианци или диви зверове, според други е умрял от глад и изтощение, а според трети направо е станал вожд на местно канибалско племе, тъй като винаги е жадувал да се отрече от европейската цивилизация. Коя от версиите е вярната? Предстои да разберем от изпълненият със загадки и приключения филм "Изгубеният град Z / The Lost City of Z".