Игра на сенки / Blacklight (2022)

Игра на сенки / Blacklight (2022)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.5 (54 votes)

Харесвате ли филма?

Историята във филмът "Игра на сенки" (Blacklight 2022) разказва за опитния оперативен агент на ФБР Травис Блок (Лиам Нийсън). Той е смятан за най-добрият от най-добрите агенти и често е натоварен със задачата да помогне на други агенти, когато прикритието им е разкрито, или когато е необходимо да намерят изход от трудна ситуация.

Сюжетът на "Игра на сенки" (Blacklight 2022) започва с убийството на активистката София Флорес (Мелани Джарнсън), която ръководи митинги. Директорът на ФБР Габриел Робинсън (Айдън Куин) нарежда на един от агентите си Дъсти Крейн (Тейлър Джон-Смит) да я убие. Но Робинсън не знае, че Дъсти, докато шпионира тайно София, се е влюбил в нея. Той не може да изпълни заповедта на шефа си и момичето е убито от друг агент. Дъсти се заема със задачата да разкаже истината за не регламентираните дейности на Робинсън пред журналистката Мира Джоунс (Ейми Рейвър-Лампман).

В същото време Травис Блок е натоварен от началниците си да спре Дъсти и да предотврати разпространението на класифицираната информация сред обществеността. Въпреки това, след като се среща с журналистката Мира, Дъсти е убит от същите хора, които са отнели живота на София. Травис веднага започва да подозира, че Робинсън е корумпиран. Той осъзнава, че трябва да спре директорът на ФБР, преди да е станало твърде късно. Освен това той се сдобива с информация за съществуването на секретни правителствени материали. Някога Травис е бил поддръжник и приятел на Робинсън. Винаги го е защитавал и му се е доверявал, но сега всичко се е променило и той се опитва да разкрие тайните планове на някогашния си началник и личен приятел.

В същото време Травис е принуден да защитава семейството си – дъщеря си Аманда (Клеър ван дер Бум), която се е развела със съпруга си, и Натали - неговата умна за годините си внучка, от наемниците изпратени от Робинсън. Ще успее ли Травис да разкрие плана на Робинсън и ще успее ли да защити семейството си, ще разберем от филма "Игра на сенки" (Blacklight).