За душата / Soul (2020)

За душата / Soul 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (17 votes)

Харесвате ли филма?

"За душата" (Soul 2020) нов американски компютърно-анимиран филм, продуциран от Пиксар Анимейшън Студиос и Уолт Дисни.
Сюжетът на "За душата" (Soul 2020) е доста интересен и необичаен, тъй като анимация на езотерична тема е рядко срещано явление.
Главният герой е талантлив учител по музика на име Джо. Неговата страст е свиренето на джаз. Един ден той получава уникалния шанс да свири в популярен джаз клуб. Забързан към реализирането на своята уникална възможност изведнъж Джо се озовава в друг и напълно непознат свят. Той преживява злополука като пропада в улична шахта.
Джо е буквално транспортиран в непознат свят и е на път да разбере защо носим душа и какво представлява тя. Именно в този друг свят Джо има шанса да отговори на всички въпроси, които са възниквали в ума на всеки един от нас: Какво искаме да оставим след себе си на Земята? Наистина ли се опитваме да бъдем себе си? Опитваме ли се всъщност да допринесем с нещо стойностно за този свят? И как да направим престоя си на Земята възможно най-пълноценен именно за нашата душа?
Преди да преживее злополуката и да се озове в онзи свят, Джо работи скучна работа в офис в Ню Йорк. През цялото време обаче душата му на музикант копнее и го призовава за изяви. Талантът не може вечно да стои затворен в клетка и един ден рано или късно избива. Душата на Джо направо избухва, за да получи своето. Главният герой получава просветление, зарязва досадната работа и тръгва след голямата си мечта да стане сериозен музикант, като участва в музикален конкурс в известен джаз клуб, за който споменахме по-горе.
Озовавайки се в другия свят Джо е на път да разгадае загадката за човешките души. Ще успее ли да открие отговорите на важните за всички хора въпроси? Предстои да разберем гледайки анимацията "За душата" (Soul 2020).
Филмът се разпространява от Уолт Дисни. Режисьори на анимацията са Пийт Доктер и Кемп Пауърс. Сценарият е дело на Доктер.