Замръзналото кралство 2 / Frozen 2 (2019)

Замръзналото кралство 2 / Frozen 2 (2019)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.5 (12 votes)

Харесвате ли филма?

"Замръзналото кралство 2" (Frozen 2 2019) е американска 3D анимация от 2019 година, подходяща за цялото семейство. Режисьори на филма са Дженифър Лий и Крис Бак. Сценарият е написан от Лий в съавторство с Алисън Шрьодер. Важно е да отбележим, че след феноменалния успех на първата част "Замръзналото кралство" (Frozen 2013) , вторият филм е точно толкова зрелищен, интригуващ и брилянтно красив.

Действието на "Замръзналото кралство 2" (Frozen 2 2019) се развива няколко години след събитията в първата част на анимацията. Главната героиня Елза започва да чува тайнствен глас, а когато решава да го последва събужда духовете на Омагьосаната гора, чиито сили започват да внасят паника в кралството Арендел. Впоследствие жителите му успяват да се евакуират. Дядо Паби моли Елза да отиде в гората, за да успокои духовете. Когато пристигат там, Елза, нейната сестра Анна, Кристоф, северните елени Свен и снежният човек Олаф се сблъскват с духа на въздушната стихия във вид на торнадо. Елза унищожава въздушния вихър със силата на магията, след което героите са посрещнати тържествено от племето Нортулдра и войските на Арендел.

Не след дълго обаче, обитателите на Омагьосаната гора са нападнати от духа на стихията огън. Докато се опитва да спре природния елемент, Елза вижда, че духът на огнената стихия всъщност е безвреден вълшебен саламандър. Елза успокоява земноводното и предотвратява горския пожар, който за малко да се разрасне и изпепели всичко в околността.

Елза, следвайки тайнствения глас отива на север и открива мястото на крушението на кораба на родителите й. Тя научава, че те са се опитвали да стигнат до река Ахтохалан. Елза се изкачва през Тъмното море (духът на водата), яздейки кон и така най-накрая стига до реката. Когато пристига там момичето разбира, че тайнственият глас, който е следвала през цялото време всъщност е бил зовът на Идуна, нейната майка. От спомените на реката Елза научава, че някога дядо й се е опитал да навреди на племето Нортулдра. Единственият начин да освободи духовете на Омагьосаната гора е да унищожи язовирната стена, която войниците на Арендел са построили преди много години. Дали ще успее ще разберем гледайки анимационният филм от 2019г. "Замръзналото кралство 2" (Frozen 2).