Заклинанието 2 / The Conjuring 2 (2016)

Заклинанието 2 / The Conjuring 2 (2016)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.4 (73 votes)

Харесвате ли филма?

Филмът "Заклинанието 2" е продължение на хоръра за паранормални явления "Заклинанието", в който опитните детективи екстрасенси Ед и Лорейн Уорън се опитват да разследват необясними явления. Двамата са не само колеги, но и семейна двойка.
Филмът разказва за случай, с който двамата практикуващи изследователи на паранормални явления се сблъскват. Припомняме, че в предишния филм двойката се натъква на зъл дух, въплътил се в детска кукла. Този път в "Заклинанието 2" случаят е далеч по-сериозен. Предизвикателството, което очаква прословутата двойка е в Енфилд, близо до Лондон, където самотна майка с четири деца се подлага на постоянни нападения от страна на невидими тъмни сили. На семейство Уорън предстои нелеката задача да разберат от какво естество са тези странни явления. Главната им задача е да прояснят ситуацията и най-вече причината, защо се случват тези неща именно в този дом и на това семейство.
Така пристигайки в Енфилд, детективите Ед и Лорейн се заемат със задачата да прогонят могъществения демон, който се счита за местен владика и повелител на градчето. Въпреки дългогодишният си опит и дългогодишната практика в борбата със злите сили от отвъдния свят, двамата изпитват трудности в преодоляването на поредния паранормален проблем. И докато двойката се опитва да намери изход в ситуацията, местните жители изпадат в параноя и мнителност – всеки подозира другия в магьосничество. Хората в града започват да изпитват ненавист един към друг и да враждуват по между си. Така масова паника обзема Енфилд.
Главните герои Ед и Лорейн от години се занимават с прогонване на зли духове, премахват черни магии, освобождават хората от тъмните сили и залъгват мрака. На фона на настъпилия хаос в градчето, единствено те двамата запазват разсъдъка си здрав и намират причината за проявленията на демоничните сили в Енфилд.
Филмът "Заклинанието 2 / The Conjuring 2" от 2016г. е с елементи на психологически трилър, който спира дъха и по нищо не отстъпва на предшественика си "Заклинанието". Режисьор на филма отново е Джеймс Уан, познат на зрителите с филмите "Астрал", "Убийствен пъзел" и "Мъртва тишина". Очаква се в "Заклинанието 2" да видим непредсказуеми събития, невероятно реалистични кадри и потресаващи специални ефекти.