Живият хаос (Chaos Walking 2021)

Живият хаос (Chaos Walking 2021)

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.2 (9 votes)

Харесвате ли филма?

Фентъзи филмът "Живият хаос" (Chaos Walking 2021) е базиран на едноименната книгата на Патрик Нес, издадена през 2008-2010 г. Действието се развива през 2257 година на далечна планета, колонизирана от човечеството след като Земята е била разрушена. Обаче на новото място нещо се случва и всички жени са унищожени. Както се оказва по-късно това са направили Спаклите - местни жители на непознатата планета. След разрушителната атака на местните, сред човешкия род оцеляват само мъжете, но и с тях се случва нещо странно - мислите им вече се чуват и виждат. Цветни струйки се вихрят около главите им, понякога прожектиращи образи, придружени от постоянно несвързано бърборене. Те наричат това явление "Шум", а някои от представителите на човешката раса дори се научават да го управляват.

През годините хората се разделят на отделни градове, които са под контрол на кметове. В Прентистаун - прашно селище в стила на американската провинция, доминира властният и жесток Дейвид Прентис (Мадс Микелсен). Неговата най-голяма мечта е да превземе останалите градове.

Главният герой на филма "Живият хаос" (Chaos Walking 2021) - Тод (Том Холанд) е местен тийнейджър, който живее обикновен живот във фермата си. Но всичко се променя, когато вижда крушение на космически кораб, от който единственият оцелял е реална жена, по-точно момиче на име Виола (Дейзи Ридли). Тя е долетяла, за да съобщи, че планетата Земя отново е безопасна и обитаема, а всички бежанци могат да се върнат. Но по някаква причина консервативният кмет и неговите сътрудници не харесват тази новина. Те искат да убият гостенката. Това принуждава момичето спешно да напусне града.

Тод решава да помогне на Виола да стигне до колегите си, които трябва да са кацнали в другата част на планетата. Така двамата тръгват на опасно пътешествие през недружелюбните земи. Където опасността идва не само от преследвачите им, но и от самата непозната планета. Всчико това може да гледате във филма "Живият хаос" (Chaos Walking 2021).