Жената чудо / Wonder Woman (2017)

Жената чудо / Wonder Woman 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8 (79 votes)

Харесвате ли филма?

В началото на ХХ век човечеството живее с убеждението, че отдавна е изследвало на длъж и шир цялата земя, че не е останало нито едно неизследвано кътче на тази планета. Но това мнение е доста погрешно, защото сред океанските простори има един живописен и никому неизвестен остров Темискира. Този остров е населяван само от жени – свободолюбиви и горди амазонки, които живеят в пълна хармония с природата. Една от тях е несравнимата принцеса Даяна, която от ранна възраст е обучавана на бойни умения.
Един прекрасен слънчев ден по време на лов, красивата Даяна се натъква на самолет, претърпял крушение до бреговете на остров Темискира. Почти веднага амазонката открива и пилота, управлявал самолета. Американският военен летец Стив Тревър е оцелял по чудо. От него принцеса Даяна научава, че във външния свят бушува глобална война – Първата световна. Той й разказа, че вражеската армия всеки момент може да победи и да получи световно господство, което неминуемо ще се отрази на живота на цялата планета. Всичко това възмущава героинята и тя веднага потърсва сестрите си за разговор, в който се опитва да ги убеди за намеса. Но Даяна не среща подкрепа от сестрите си. Така тя решава да напусне острова и сама да замине в чужди земи, за да повлияе по някакъв начин на изхода от международния конфликт. Самоотвержената Даяна се въоръжава с ласо, няколко защитни гривни и заедно със спасения от нея летец се отправя към центъра на военните действия.
Отивайки там, принцеса Даяна се превръща в Жената-Чудо. Именно там, сражавайки се за мир във войната рамо до рамо с мъжете, Даяна открива цялата пълнота на своята власт и своето истинско предназначение. Даяна е силна жена, която преди е преборвала много антични чудовища и животни. Но как ли ще се справи в съвременния свят, където цялата власт принадлежи на мъжете? Предстои да разберем от филма "Жената чудо".