Жената чудо 1984 / Wonder Woman 1984 (2020)

Жената чудо 1984 / Wonder Woman 1984 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.2 (36 votes)

Харесвате ли филма?

"Жената чудо 1984" (Wonder Woman 1984) е нов американски филм, който разказва историята на едноименния персонаж на DC Comics (Ди Си Комикс) Жената чудо. Фентъзито е продължение на филма "Жената-чудо" от 2017 година. В началото на този януари онлайн платформата за продажби на билети Fandango класира новата кинолента на първо място в рейтинга за най-очакваните филми през 2020 година.
Действието на филма "Жената чудо 1984" се развива през 1984 година по време на Студената война, която продължава десетилетия. Влиятелният бизнесмен Максуел Лорд търси магични артефакти, които биха му помогнали да придобие сила и всемогъщество подобно на бог.
Един ден той среща археолога Барбара Ан Минерва и я моли за помощ, за да постигне целта си. Тя се съгласява, но не след дълго отношенията им се развалят. Причината за това е един от артефактите, който превръща Миневра в зловещата Чита. Тя е бясна на Лорд за това, което й се е случило и от гняв държи да му отмъсти на всяка цена. Максуел Лорд иска защита от Даяна Принс, в замяна той й обещава, че ще възкреси Стив Тревър, използвайки един от артефактите.
Така срещу археоложката Минерва ще се изправя принцесата на Амазонките - Даяна. В този филм Мнерва и Лорд ще се превърнат в новите врагове на красивата амазонка. Ролята на принцесата се изпълнява от актрисата и модел Гал Гадот. В ролята на зловещата Чита е актрисата Кристен Уиг, а ролята на Стив Тревърсе изпълнява Крис Пайн.
Филмът "Жената чудо 1984" на режисьора Пати Дженкинс е деветият филм на DC Comics (ДиСи Комикс). Сценарият е дело на Джеф Джоунс, Дейвид Калахам и Пати Дженкинс. В новото фентъзи ролите се изпълняват още от такива известни артисти като Кристен Уиг, Педро Паскал, Робин Райт и Кони Нилсен.
Следва да припомним, че предишният филм би всички рекорди по продажби на билети за 2017 година и събра 822 милиона долара по целия свят. Ще донесе ли същия успех новото продължение на "Жената-чудо"? Предстои да разберем.