Емоджи: Филмът / The Emoji Movie (2017)

Емоджи: Филмът The Emoji Movie 2017

Оценка на филма

Your rating: None Average: 8.3 (157 votes)

в Ролите:

Харесвате ли филма?

Знаете ли, че във всеки смартфон съществува пъстро градче Текстополис, в което живеят емотикони? Представа нямате колко щастливи са те, когато собственикът на смартфона реши да използва именно тях в съобщенията си. Всеки емотикон отговаря за една емоция, но само Джин може да изразява няколко едновременно. Той обаче мечтае да бъде като останалите емотикони – "нормален". Той е главният герой в тази забавна анимация, в която е възможно да се случи абсолютно всичко.
Да, целият този пъстър свят се намира в смартфоните, които от своя страна отговарят за качеството на изпращаните емотикони в съобщенията. Всеки жител на това загадъчно градче носи своя емоция и се опитва напълно да отговаря на нея, но не и Джин, защото при него емоциите се сменят на всяка секунда.
Така Джин, който желае да стане "нормален", като останалите емотикони получава подкрепа от най-добрите си приятели емотикона "Дай пет" и известния разбивач на кодове Джийлбрейк. Заедно те започват своето невероятно пътешествие, преминавайки през приложенията на смартфона, всяко от които има свой собствен свят. Тяхната цел е да намерят скрипта, за да отремонтират Джин и да го превърнат в обикновен емотикон.
Но един ден над телефона надвисва сериозна заплаха, съдбата на всички емотикони е в опасност, а съществуването на Текстополис остава под голям въпрос. Те могат да бъдат спасени единствено от команди на различни един от друг емотикони.
Всичко започва с това, че момче на име Алекс решава да изпрати на момичето, което харесва нова емоция. Но за огромно съжаление вместо да изпрати своя красива селфи снимка, изпраща в съобщението един ужасен емотикон. Тогава той решава, че програмата се е повредила и за да не се повтарят повече такива ситуации, ще трябва да я преинсталира. Всичко това означава само едно – пълно унищожение на Текстополис и емотиконите. Джин разбира, че цялата вина за случилото се е негова и се втурва с приятелите си да спасява положението.
Ще успеят ли емотиконите да спасят Текстополис и останалите емотикони? Предстои да разберем гледайки "Емоджи: Филмът".