Ейва / Ava (2020)

Ейва / Ava 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 6.7 (23 votes)

Харесвате ли филма?

Ейва (Джесика Частейн) е красива жена с голям житейски опит и необичайна професия. Тя е наемен убиец, който работи за тайна организация. Нейното поле за работа е безгранично. Младата жена участва в мисии в различни точки по света.

В миналото тя е страдала от зависимости и има един нереализиран брак. Тя има свой особен почерк и той се състои в това, че с всеки от обектите, които трябва да елиминира Ейва разговаря. Тя винаги пита едно и също своите мишени, с какво са се провинили. В един момент това започва да дразни ръководството й. По време на поредна спец операция в Саудитска Арабия нещата се объркват и не вървят по план. За това Ейва решава временно да излезе от играта и моли за отпуск. Тя се завръща в Бостън, за да реши проблемите в личния си живот. Майка й е в болница със сърдечен пристъп, а сестра й се среща с бившия годеник на Ейва.

Началството на главната героиня все повече недоволства срещу нея и вече я приема за неудобна. Кураторът на Ейва, Дюк (Джон Малкович) защитава своята подчинена пред началството. Въпреки това шефът на тайната организация Саймън (Колин Фарел) издава заповед неудобната Ейва да бъде премахната незабавно. Той изпраща наемен убиец при нея, който да я убие. Главната героиня се справя с наемника без особени усилия, все пак тя е добре обучен боец.

Саймън отива при Дюк, който защитава Ейва. Кураторът се опитва да спре шефа. В последствие двамата се сбиват, в резултат на което Дюк умира.
Същевременно Ейва научава, че годеникът й е страдал от пристрастяване към хазарт, а собственика на нощния клуб Тони го преследва. Ейва отива в клуба премахва охраната, пребива Тони, след това тя се прибира в хотела. В този момент в хотелската й стая идва Саймън. След като двамата се сбиват, Саймън надделява, но в последния момент решава да остави Ейва жива. Как ще завърши цялата история? Предстои да разберем.

Режисьор на филма е Тейт Тейлър. Сценарият на кинолентата е на Матю Нютън. Във филма участват Джесика Частейн, Колин Фарел, Йоан Гръфъд, Джон Малкович, Джина Дейвис, Джес Уекслър, Комон, Джоан Чен и други.