Единственият и неповторим Айвън / The One and Only Ivan (2020)

Единственият и неповторим Айвън / The One and Only Ivan 2020

Оценка на филма

Your rating: None Average: 7.6 (12 votes)

Харесвате ли филма?

Сюжетът на филма "Единственият и неповторим Айвън" разказва за добродушната планинска горила на име Иван. Той живее в стъклена клетка в зоопарка на търговски център. Дните на Иван минават монотонно в рисуване и правене на номера за забава на посетителите на мола. Иван не помни миналото си и не е щастлив, но някак не осъзнава това.
Горилата Иван е прекарал значителна част от живота си в клетка. В продължение на 20 години той прави номера за да забавлява зрителите. Заедно с него живее бойната кокошка Хенриета, скромният и неуверен в себе си морски тюлен на име Франки, бъбривият папагал Телма, глезеният пудел Сникърс, мъдрият и грижовен африкански слон Стела, а също неспокойният заек Мърфи, който непрекъснато се движи с пожарна кола-играчка. Всички те са под опеката на Мак.
От време на време при Иван идва уличното куче Боб, който не е свикнал да седи на едно място. Освен това при Иван често идва дъщерята на чистача Джордж - Джулия. Тя обича де седи при горилата и да рисуват заедно забавни картинки. Понякога шефът на Джордж дава на момиченцето пари, за да си купи пастели. По този начин той се опитва да подкрепи своя работник, чиято съпруга се е разболяла тежко. Същевременно собственикът на питомника се притеснява, че няма да може да плати всички разходи за издръжката на своите подчинени. За да спаси бизнеса си, той решава да вземе малко сладко слонче на име Руби.
Така спокойният и премерен живот на животните от филма "Единственият и неповторим Айвън" се променя напълно. Стела веднага поема грижите за малката Руби, която много скоро се привързва и към горилата Иван. А когато Стела се разболява и вече не може да ходи, главният герой започва да се грижи за бебето Руби. Въпреки всичките й лудории, отзивчивата голяма маймуна продължава да се грижи за слончето. С появата на Руби, Иван започва да вижда света по друг начин. Осъзнава, че свободата е важна за него, за приятелите му и като цяло за всички животни на планетата. Той измисля план с цел да отведе Руби далеч от техните собственици. Към идеята се присъединяват и останалите животни. Дали ще успеят да се освободят? Предстои да разберем гледайки Единственият и неповторим Айвън (The One and Only Ivan 2020).